IOC bereikt akkoord met Pfizer en BioNTech over olympische vaccins

  De Olympische Spelen gaan op 23 juli van start.

  Het Internationaal Olympisch Comité heeft een akkoord gevonden met BioNTech en Pfizer over de levering van coronavaccins voor de Olympische Spelen. Op die manier zouden alle atleten en delegaties gevaccineerd richting Tokio kunnen afzakken.

  Hoewel het IOC de vaccinatie nog niet verplicht heeft gemaakt om naar Tokio te mogen afreizen, raadt het alle deelnemers wel aan zich te laten vaccineren. Via dit akkoord zullen Pfizer en BioNTech de coördinatie met de Olympische comités over de hele wereld voor hun rekening nemen.

   

  De eerste leveringen van het BioNTech-Pfizer-vaccin moeten indien mogelijk eind mei van start gaan, "om ervoor te zorgen dat de leden van de deelnemende delegaties hun tweede dosis ontvangen vóór hun aankomst in Tokio", luidt het bij het IOC.

   

  Voorzitter van het IOC, Thomas Bach, liet alvast weten verheugd te zijn met het gevonden akkoord. "De vaccinaties zullen helpen om van de Olympische en Paralympische Spelen een veilig evenement te maken voor alle deelnemers."

   

  "Door het vaccin te aanvaarden, kunnen atleten en delegatieleden een krachtig signaal afgeven dat niet alleen hun persoonlijke gezondheid op het spel staat, maar ook de solidariteit en het welzijn van anderen", sloot de Duitser af.