Red Lion Stockbroekx nog lang out na hersenschudding: "Blij dat ik nog normaal leven zal hebben"

  Emmanuel Stockbroekx heeft op Instagram een update gegeven over zijn gezondheidstoestand nadat hij zo'n 10 dagen geleden afgevoerd werd tijdens de halve finale van de play-offs. "De dokters zeggen dat ik nog 1 tot 2 maanden niet zal kunnen lopen of trainen", zegt hij. De Spelen in Tokio halen wordt dus een hele opgave voor de Red Lion.

  "Het is best eng om nu de beelden te zien en te beseffen wat er gebeurd is", schrijft Stockbroekx op Instagram. De Red Lion moest van het veld op een draagbaar met een zware hersenschudding en een bloeduitstorting in zijn hersenen. "Mijn hersenen moeten de komende weken genezen."

   

  "De dokters zeggen dat ik 1 tot 2 maanden niet zal kunnen lopen of trainen. Anders loop ik het risico dat mijn hersenen nog meer schokken te verwerken krijgen en dat zou voor permanente schade kunnen zorgen."

   

  "Ik heb geluk dat ik nog kan uitkijken naar een "normaal" leven zonder ernstige gevolgen op lange termijn. Daar ben ik echt dankbaar voor. Ik moet nu vooral kijken naar wat ik allemaal wel nog kan", blijft hij positief. "Maar wie mij kent weet dat het moeilijk zal zijn voor mij om te rusten."

  Ik heb geluk dat ik nog kan uitkijken naar een "normaal" leven zonder ernstige gevolgen op lange termijn. Daar ben ik echt dankbaar voor. 

  "Ik heb in het verleden niet altijd geluisterd naar wat mijn lichaam, mijn hart en mijn hersenen nodig hadden. Het wordt een uitdaging, maar dit kan ook een zegen zijn. Zo'n ongeval plaatst alles wel in perspectief."


  Als Stockbroekx maanden aan de kant staat, wordt de weg naar de Spelen in Tokio wel erg lastig. "Mijn herstel verloopt op dit moment voorspoedig, maar hersenen zijn delicaat. Ik blijf werken om de beste Stockbroekx te zijn, op en naast het veld."

  De zware botsing van Stockbroekx tijdens de play-offs

  De post op Instagram van Stockbroekx