Ga naar de inhoud

Elise Mertens geeft op met dijblessure: "Het was mijn dagje niet"

Elise Mertens kon niet voort in de kwartfinale in Madrid: ze had last van haar linkerdij.

Elise Mertens (WTA-16) moest gisteren in de kwartfinale van het WTA-toernooi in Madrid geblesseerd afdruipen: tegen haar voormalige dubbelpartner Aryna Sabalenka had ze te veel last van haar linkerdij. "De zware match tegen Halep zinderde nog na", reageerde Mertens. "Mentaal voelde ik me fris, maar fysiek was een ander verhaal."

Bij een 6-1, 4-0-achterstand en na een medische behandeling hield Mertens het voor bekeken op het voorbereidingstoernooi op gravel voor Roland Garros. Tegen Sabalenka (WTA-7) kun je ook niet  op halve kracht voort.

"Aryna is heel krachtig", vertelde Mertens, die de persconferentie na de match zelf liet schieten. "Ik probeerde om achter elke bal te lopen, maar het was mijn dag niet."

 

"Het toernooi is, door een kleine blessure, niet afgelopen zoals ik wenste. Ik hoop fit te geraken voor het toernooi van volgende week in Rome."

 

Sabalenka zag ook hoe haar vriendin zichzelf niet meer was na een tijdje: "Ik vind het jammer dat dit zo verlopen is en ik hoop dat ze snel zal herstellen."

 

"In het begin van de match was het niet evident tegen haar te spelen. Ze legde veel variatie in haar spel. Maar uiteindelijk kwam ik beter het terrein in en speelde ik agressiever."

 

"Na de eerste spelletjes probeerde Elise het nu en dan te forceren. Ze begon veel missers te slaan en toen is er iets gebeurd met haar been. Ik sloeg en ze bewoog niet meer. Ik hoop dat ze het volgende toernooi in Rome kan spelen." (lees voort onder foto)

"Niet te veel focussen op top 10"

Dinsdag stuntte Mertens nog door de Roemeense gravelspecialiste Simona Halep (WTA-3) in 3 sets te verslaan. "Daarom blik ik wel nog heel tevreden terug op dit toernooi", vervolgde  Belgiës nummer één.

 

"Ik ben heel blij dat ik hier voor het eerst de kwartfinales kon bereiken. Ik denk dat ik goed tennis op de mat heb gebracht en op een constant niveau heb gespeeld. Dat geeft moed voor wat komt."

 

"Ik krijg veel vragen over een plaats in de top 10 van de WTA-ranking, die dichterbij komt. Ik zet inderdaad mijn beste beentje voor om erin te geraken, maar wil me voorlopig niet te veel focussen op het klassement."