Ga naar de inhoud

Na de eend het testbeeld: EF pakt opnieuw uit met hippe Giro-outfit

 do 6 mei 2021 19:12

EF Education-Nippo valt in het peloton steevast op met knalroze shirts. Maar in de Giro zit de ploeg met een probleem: daar is roze uit den boze. Vorig jaar ging de ploeg de wereld rond met hun opvallende eendenshirts in samenwerking met skateboardmerk Palace. Dit jaar zijn ze voor een retrolook gegaan.

Het is een kleurrijk shirt geworden dat ons een beetje doet denken aan het testbeeld. Maar dat was niet de inspiratie achter het shirt. "We wilden de verschillende kleuren die in nationale vlaggen voorkomen combineren in het shirt. Dat symboliseert het feit dat wielrennen mensen uit de hele wereld kan samenbrengen. We zijn trots om deze caleidoscoop te dragen."

 

De look werd tot in het detail doorgetrokken en komt terug op de sokken, de hartslagmeters, de fietsen en de drinkbussen van de renners.

 

EF-renner Jens Keukeleire is blij dat hij in het truitje mag rijden. "Over het shirt van vorig jaar liepen de meningen uiteen, maar dit jaar vind ik het geslaagd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo zag het testbeeld van de vroegere BRT eruit:

Dit was de opvallende outfit vorig jaar

Lees ook: