Eddy Snelders: "Tuchel heeft op korte tijd knap werk geleverd bij Chelsea"

  Chelsea mag zich opmaken voor een Engelse finale tegen Manchester City.

  Chelsea stootte gisteren tegen een teleurstellend Real Madrid oververdiend door naar de Champions League-finale in Istanboel. De Spaanse bezoekers konden nooit een vuist maken tegen de gretige Londenaren en hadden een sterke Courtois nodig om de schade zelfs nog te beperken. Analist Eddy Snelders liet zijn licht schijnen op de roemloze ondergang van de Koninklijke. 

  Na het 1-1-gelijkspel in Madrid moesten de manschappen van Zidane gisteren hoe dan ook scoren op Stamford Bridge. Toch kon Real nooit de indruk wekken dat een nieuwe CL-triomf erin zat. Hazard en Courtois gingen dan ook roemloos ten onder in hun vroegere speeltuin.

   

  "De 2-0-overwinning van Chelsea was verdiend en eigenlijk kwam Real thuis ook nog goed weg met dat 1-1-gelijkspel", vindt Eddy Snelders. "Ze legden de zwaktes van Real goed bloot en toonden aan dat ze qua efficiëntie en doorzettingsvermogen toch iets verder staan dan de Spanjaarden."

   

  "Real moest komen en dus was het plan van Chelsea duidelijk: veel mensen achter de bal en in de omschakeling snel proberen tegen te prikken. Real was kwetsbaar achterin en daar hebben de Engelsen goed gebruik van gemaakt. De bezoekers werden er gewoon uitgelopen."

  Chelsea heeft aangetoond dat ze qua efficiëntie en doorzettingsvermogen verder staan dan Real.

  Eddy Snelders

  Ook Hazard had het moeilijk om zijn stempel te drukken tegen zijn ex-club. Onze landgenoot begon in de basis, maar miste duidelijk nog wedstrijdritme. "Hij moest opboksen tegen fysiek sterke jongens en kreeg weinig ruimte. De snedigheid was er niet en in het duel trek je dan steeds aan het kortste eind."

   

  "Zidane zal Hazard wel nog wat wedstrijdritme laten opdoen in de competitie, maar momenteel is hij nog ver verwijderd van zijn topconditie. Voor het EK is er wel nog even tijd. Stel je maar eens voor dat Hazard daar wel schittert, ik denk dat ze bij Real dan eens zuur zullen kijken."

  "Tuchel heeft op korte tijd knap werk geleverd bij Chelsea"

  Zo komt er met Chelsea toch een onverwachte finalist uit de bus op 29 mei. Al hebben de Londenaren wel een metamorfose ondergaan sinds Thomas Tuchel het roer overnam van Frank Lampard.

   

  "Met een vrij jonge ploeg staat Tuchel nu toch wel mooi in de CL-finale tegen Manchester City", vertelt Snelders. "De ploeg heeft veel scherpte, snedigheid en diepte, dus op korte tijd heeft Tuchel toch wel knap werk geleverd."

   

  "City is de favoriet, maar je mag niet vergeten dat ze onlangs nog uit de FA Cup zijn geknikkerd door Chelsea. In 1 wedstrijd kan het alle kanten uit en het vertrouwen bij Chelsea zal alleen nog maar gegroeid zijn."

  Na een woelig seizoen kan Chelsea zowaar nog 2 bekers winnen.

  Eddy Snelders

  "Hoewel Guardiola wel de compleetste ploeg heeft, zal het voor de Citizens toch een moeilijke wedstrijd worden. Als motor van de ploeg gunnen we het De Bruyne natuurlijk, maar na een woelig seizoen kan Chelsea met de FA Cup en de Champions League zowaar nog 2 bekers winnen. Stel je dat maar eens voor."

  Lees ook: