Remco Evenepoel grapt: "João en ik zullen de roze trui in tweeën delen"

  Enkele dagen voor de start van de Ronde van Italië heeft Remco Evenepoel samen met zijn ploegmaat João Almeida de pers te woord gestaan. Evenepoel benadrukte dat het voor hem allemaal een sprong in het onbekende is: het is zijn eerste grote ronde én zijn eerste koers sinds zijn val.

  Op de persconferentie herhaalde Remco Evenepoel dat hij zonder verwachtingen aan de Giro begint, omdat het echte hoofddoel later op het jaar ligt, met de Olympische Spelen.

   

  "De voorbije 10 maanden zonder koersen hebben me wel wat triest gemaakt. Je zit eigenlijk bijna tegen een depressie aan. Ik wil vooral weer genieten op de fiets."

   

  "Ik weet dat we een risico nemen door zonder koersritme aan de start te komen. Ik heb bijna een jaar niet gekoerst. Je kunt je niet 100% voorbereiden. We wilden ons ook niet opjagen, wilden onszelf geen druk opleggen om eerder klaar te zijn."

   

  Evenepoel deed het dan maar met 2 lange hoogtestages. "Ik was bijna 2 maanden van huis weg, dat is mentaal toch zwaar. Maar het weer was goed, net als het gezelschap (zijn ploegmaat Almeida onder meer)."

   

  "Normaal gezien ben ik goed na een hoogtestage. Twee jaar geleden won ik na een hoogtestage het EK (tijdrijden) en San Sebastian."

  10 maanden zonder koers, dan zit je bijna tegen een depressie aan.

  Remco Evenepoel

  "Wat ik van de bergritten verwacht? Dat zullen jullie op tv zien"

  Alle vragen over zijn persoonlijke ambities wimpelde Evenepoel vakkundig af. Meteen roze pakken in de openingstijdrit? "Ik zal voluit gaan en train vaak op de tijdritfiets, maar de wereldkampioen (Ganna) staat aan de start en voor mij is Rémi (Cavagna) de te kloppen man."

   

  Zijn kansen in de bergritten dan? "Dat zal je op televisie moeten ontdekken. Ik heb niet boven 2.000 meter gekoerst, enkel getraind. Maar trainen en koersen is nog iets anders natuurlijk. We zullen over 3 weken wel zien."

   

  Als het over een favoriet voor de eindzege gaat, antwoordt Evenepoel op zijn Evenepoels. "Ik zal João (Almeida) zeggen en hij zal dan mijn naam zeggen. We zullen de roze trui in tweeën delen (lacht)."

   

  Mocht Evenepoel toch met het roze pronken in Milaan, dan weet hij in wiens voetsporen hij treedt. "Of ik Johan De Muynck ken? Natuurlijk! De laatste Belgische winnaar van de Ronde van Italië. De laatste Belgische winnaar van een grote ronde zelfs. Toevallig is Johan De Muynck ook de naam van onze slager in Schepdaal. Wie goed vlees wil, 1 adres: Johan De Muynck."

  Remco Evenepoel spreekt met de pers voor de start van de Giro: "Wil gewoon genieten"

  Evenepoel: "Zal moeten zien hoe mijn lichaam reageert"

  Volgens trainer van Remco Evenepoel is eindwinst in de Giro niet het doel

  Volg de Giro op Sporza

  • Sporza volgt elke etappe van start tot finish met live updates.

  • dagelijks flitsen op Radio 1.
   
  • Renaat Schotte is in Italië voor interviews, sfeerstukken en analyses.
   
  • Elke dag is er ook een uitzending van Sporza Giro, een dagelijks programma met Ruben Van Gucht. Van maandag tot zaterdag op Canvas (19.40 uur) en Eén (na Laat) en op zondag op Eén (22.40 uur). Ook met livestream te volgen op sporza.be en VRT NU.