Courtois: "Jammer dat we niet meer spelers voorin kregen"

  Courtois kon zichzelf niets verwijten na de 2-0-nederlaag.

  Van het gezicht van Thibaut Courtois droop na de uitschakeling in de Champions League geen totale ontreddering af. De doelman besefte wellicht ook heel snel dat zijn ex-club Chelsea de finale veel meer verdiende na twee matchen tegen Real. Al lag het zeker niet aan Courtois zelf.

  "We creëerden niet genoeg kansen om vanavond te winnen. Defensief is Chelsea heel sterk. Ze hebben een goede organisatie neergezet waardoor het moeilijk was om tot kansen te komen voor ons", zei Courtois na de match. 

   

  "De beste kans voor ons, een schot van Benzema, werd schitterend gered door doelman Mendy. Dat was een keerpunt, want enkele minuten later scoren zij wel de 1-0. Daarna kon het wel nog, want we wisten dat we sowieso moesten scoren." 

   

  "Het is jammer dat we niet meer spelers voorin kregen, toen ze met 1-0 leidden, om zo op zoek te gaan naar een goal."

  We creëerden niet genoeg kansen om vanavond te winnen. Defensief is Chelsea heel sterk.

  Real kende één korte periode waarin het druk kon ontwikkelen, maar voor het grootste deel van de match was Chelsea scherper, vlotter en dreigender. Dat het lang spannend bleef had veel te maken met saves van Courtois op kansen voor Havertz en Kanté. 

   

  "De tweede helft kwamen zij beter uit de kleedkamer. Ze hadden de betere kansen, maar werkten die niet af tot de 85e minuut", bleef Courtois bescheiden over zijn aandeel. 

  "Of wij te veel geblesseerden hadden? (Varane, Carvajal, Vazquez) Dat is al een heel seizoen zo. We zijn een team en mogen ons daar niet achter verschuilen."

   

  En dus rest er het team van Zinedine Zidane nog maar 1 doel. De razend spannende Spaanse competitie. "Zondag spelen we tegen Sevilla, dat wordt een belangrijke match." 

   

  "We moeten zelf onze laatste vier matchen winnen en hopen dat Atletico Madrid niet wint in Barcelona. Dan kunnen we kampioen worden en dat is nu ons hoofddoel. Jammer dat er geen extra match bijkomt in Istanbul, maar dat is voetbal."

  Lees ook: