Ga naar de inhoud

Anderlecht geeft Julien "la vitesse" Duranville (15) een profcontract

Voor Anderlecht is de jeugdopleiding een (levensnoodzakelijke) goudmijn en de club twijfelt niet om talenten al vroeg een profcontract te geven. De 15-jarige Julien Duranville is de volgende in de rij.

Julien Duranville is een flankaanvaller, die naar eigen zeggen zowel op links als op rechts uit de voeten kan. Hij speelt al sinds zijn zevende bij Anderlecht en is een Belgisch jeugdinternational. 

 

"Duranville is razendsnel, een onberekenbare dribbelaar en ook doelgericht", stelt Jean Kindermans, directeur van de jeugdopleiding van RSCA, hem voor. "Julien is ook een echte winnaar. Als hij op dit tempo progressie blijft maken, zullen de Anderlecht-supporters nog veel plezier beleven aan hem." 

 

"Ik ben heel blij dat Julien, ondanks interesse van grote buitenlandse topclubs, voor RSCA koos om uit te groeien tot profvoetballer."

 

Duranville tekende bij Anderlecht een contract tot 2024. Tegen dan hoopt hij in de voetsporen van zijn grote voorbeeld Romelu Lukaku te treden. De bijnamen van Duranville -l'éclaire (de bliksem) of la vitesse - doen alvast vermoeden dat hij snel is.

Video: Duranville stelt zichzelf voor

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.