Romain Grosjean kruipt opnieuw in F1-bolide: "Ik kijk er geweldig naar uit"

  Grosjean hield alleen enkele lichte brandwonden over aan zijn horrorcrash.

  Voor het eerst sinds zijn zware crash in de GP van Bahrein van vorig jaar zal Romain Grosjean opnieuw zijn opwachting maken op een F1-circuit. Eind juni werkt de Fransman een demonstratie- en testsessie af tijdens de GP van Frankrijk.

  De horrorcrash van Romain Grosjean op 29 november staat misschien wel nog op uw netvlies gebrand. De 35-jarige Fransman kwam in de 1e ronde van de GP van Bahrein met zijn Haas toen in contact met Daniil Kvyat en vloog gedeeltelijk door de vangrail.

   

  Zijn F1-wagen brak in 2 en vatte vuur, maar als bij wonder kon de Franse rijder zichzelf bevrijden uit de vlammenzee. Grosjean kwam er uiteindelijk met enkele lichte brandwonden vanaf.

   

  Op 27 juni kruipt Grosjean nu dus opnieuw achter het stuur van het Mercedes-model waarmee Hamilton zijn 6e en 7e wereldtitel binnenhaalde. De Fransman liet alvast weten niet te kunnen wachten om zijn rentree te vieren.

   

  "De F1 kon in 2020 niet naar Frankrijk komen wegens de coronapandemie, waardoor het heel speciaal zal worden om in 2021 een testsessie af te leggen op mijn circuit, het circuit Paul Ricard. Ik kijk er al geweldig naar uit", liet Grosjean weten.