Lakers kloppen Denver dankzij Davis, Carmelo Anthony in top 10 aller tijden

  Anthony Davis was op de afspraak tegen de Denver Nuggets.

  In de NBA hebben de LA Lakers de topper tegen de Denver Nuggets gewonnen. Ondanks de nederlaag zijn de Nuggets nu wel zeker van een ticket voor de play-offs. In Atlanta zorgden Trae Young en Bogdan Bogdanovic voor een kolderiek moment.

  De wedstrijd tussen de LA Lakers en de Denver Nuggets was een heruitgave van de Conference Finals in het Westen van vorig seizoen, toen de Lakers de Nuggets uitschakelden op weg naar de titel.

   

  Maandag misten de Lakers, die 6 van hun laatste 7 wedstrijden verloren hadden, opnieuw LeBron James. De sterspeler van de Lakers bleef aan de kant omdat hij weer hinder ondervond aan zijn geblesseerde enkel. Ook point guard Dennis Schröder was er niet bij tegen de Nuggets.

   

  Na enkele stroeve wedstrijden was Anthony Davis wel op de afspraak voor de Lakers. Met 25 punten en enkele cruciale acties aan beide kanten van het veld - onder meer een geweldig blockshot - was hij in het slot bepalend voor de thuisploeg, die won met 93-89. Denver zag zo een einde komen aan een reeks van 5 zeges op rij.

  Lachen in Atlanta

  De Atlanta Hawks wonnen hun thuismatch tegen Portland met 123-114. Trae Young zorgde voor een grappig moment toen hij de bal op het hoofd van een struikelende Bogdan Bogdanovic gooide.

  Carmelo Anthony schrijft stukje geschiedenis

  In dezelfde wedstrijd maakte bezoeker Carmelo Anthony 14 punten, waardoor de forward nu de top 10 binnenkomt op de ranglijst van beste schutters in de NBA-geschiedenis. Anthony maakte in zijn carrière al 27.318 punten.

   

  "Dit is toch een bijzonder moment", sprak Anthony ondanks de nederlaag. "Ik wil het niet minimaliseren. Ik ben er heel blij om."

   

  "Enkele jaren geleden had ik om welke reden dan ook geen plek meer in de NBA. Ik dacht niet dat ik hier nu nog zou staan. Maar ik heb volgehouden en nu ben ik terug en sta ik in de top 10."

  Alle uitslagen van maandagnacht:

  • Utah - San Antonio 110 - 99
  • Chicago - Philadelphia 94 - 106
  • Memphis - New York 104 - 118
  • Atlanta - Portland 123 - 114

  • LA Lakers - Denver 93 - 89
  • Detroit - Orlando 112 - 119
  • Washington - Indiana 154 - 141
  • New Orleans - Golden State 108 - 123

  De stand in de NBA: