La Liga opent onderzoek naar illegale ploegbarbecue in het huis van Messi

  Lionel Messi organiseerde een illegaal lockdownfeestje.

  Het komende weekend belooft doorslaggevend te zijn in de ontknoping van de Spaanse voetbalstrijd. Om zijn ploegmaats nog eens extra op te peppen, nodigde Lionel Messi hen allemaal uit voor een barbecue in zijn huis. Maar die teambuilding dreigt nog een coronastaartje te krijgen.

  4 ploegen staan op amper 6 punten van elkaar in de top van de Primera Division. Het toeval wil dat ze komend weekend alle 4 tegen elkaar uitkomen: Barcelona-Atletico op zaterdag en Real Madrid-Sevilla op zondag.

   

  Enkele dagen voor de clash met Atletico nodigde aanvoerder Lionel Messi zijn ploegmaats bij hem thuis uit voor een informele barbecue. Dat had in principe geheim moeten blijven, maar de (voorbarige) gezangen "Campeones! Campeones!" waren vanop straat te horen.

   

  In Spanje is het vanwege corona verboden om met meer dan 6 mensen samen te komen in de eigen woning. Lionel Messi wordt er dus van verdacht om een lockdownfeestje georganiseerd te hebben. La Liga en het ministerie van Volksgezondheid hebben een onderzoek geopend.

  De gezangen waren vanop straat te horen