Kevin De Bruyne is 9e Belg in Champions League-finale, Hazard nummer 10?

  Kevin De Bruyne is nog 1 stap verwijderd van de beker met de grote oren.

  Voorlopig kunnen ze nog corona-proof buiten met elkaar afspreken. Kevin De Bruyne wordt de 9e Belg ooit in een Champions League-finale. En Eden Hazard morgen nummer 10?

  De eerste Belg ooit in de finale van de Champions League was Daniel Van Buyten in 2010. "Big Dan" verloor die finale met Bayern München tegen Inter. Bij zijn herkansing in 2012 tegen Chelsea liep het eveneens mis. Een jaar later was het wel raak tegen Dortmund.

   

  Van Buytens opvolgers in 2014 waren Thibaut Courtois en Toby Alderweireld. Tot minuut 93 leken zij met Atletico op weg naar de ultieme triomf tegen stadsrivaal Real. Een kopbal van Ramos leidde evenwel een tragische nederlaag in.

  Thomas Vermaelen behoorde in 2015 tot de ruime selectie van Barcelona voor de finale tegen Juventus. Uiteindelijk moest de verdediger vanaf de tribune toekijken. Maar de Champions League op zijn erelijst maakte ongetwijfeld veel goed.

   

  Een primeur voor Yannick Carrasco: hij was in 2016 de 1e Belg die scoorde in een Champions League-finale. Herinnert u zich nog de kus met zijn toenmalige geliefde Noémie Happart? Een zoen voor de trofee kwam er niet: Atletico verloor opnieuw tegen Real.

  Alle aandacht ging naar zijn onfortuinlijke collega Loris Karius, maar Simon Mignolet was in 2018 de 6e Belg in de finale van het kampioenenbal. Ook hij zag hoe Real te sterk was voor zijn Liverpool.

   

  Belgen boven in 2019. Maar liefst 4 landgenoten stonden tijdens de finale in Lissabon op het wedstrijdblad. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen stonden in de basis voor Spurs. Liverpool-Belgen Divock Origi, die inviel en scoorde, en Simon Mignolet mochten met de trofee pronken.

  Alle Belgen die ooit een Champions League-finale meemaakten
  Daniel Van Buyten 2010, 2012 en 2013
  Thibaut Courtois 2014
  Toby Alderweireld 2014 en 2019
  Thomas Vermaelen 2015
  Yannick Carrasco 2016
  Simon Mignolet 2018 en 2019
  Jan Vertonghen 2019
  Divock Origi 2019
  Kevin De Bruyne  2021

  Lees ook: