Ook herkansing tegen Schmiedlova levert niets op voor Van Uytvanck

    Alison Van Uytvanck struikelde twee keer over dezelfde horde.

    Alison Van Uytvanck (WTA 68) heeft voor de 2e keer in 2 weken tijd verloren van de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA 115). Ook in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Saint-Malo ging het mis voor onze landgenote: 2-6, 7-5, 6-3.

    Van Uytvanck kon zich vorige week niet plaatsen voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi in Madrid. Schmiedlova lag dwars in de eerste kwalificatieronde in 3 sets: 0-6, 6-2, 6-0.


    In het Franse Saint-Malo kreeg Van Uytvanck amper een week later een kans om revanche te nemen. In de eerste set stoomde ze door naar 6-2, maar net als in Madrid volstond een goede start niet voor de overwinning.


    Schmiedlova nam over in de 2e set (7-5) en liet haar Vlaams-Brabantse tegenstandster geen kans meer in de 3e set. Het tennistoernooi van Saint-Malo is aan zijn 10e editie toe en stapte voor dat jubileum over van het Challenger- naar het WTA-circuit.