Koersmuseum op wielen trekt in juli door heel België met WK-collectie

  Deze bus is omgetoverd tot een koersmuseum.

  Het museum KOERS in Roeselare wil de wielerfans laten proeven van het rijke WK-verleden. Dat zal het museum doen door met een koersbus door het hele land te trekken. 

  Initiatief van museum KOERS in Roeselare

  Van 19 tot en met 26 september is Vlaanderen het decor voor het WK wielrennen.

  Het wielercircus zal dit jaar thuiskomen in de bakermat. Het sein voor het museum KOERS in Roeselare om iets speciaals op poten te zetten voor de wielerminnende fans.

  Op een koersbus zal een kleine tentoonstelling opgesteld worden met heel bijzondere objecten en souvenirs van WK's wielrennen. 


  "We speelden al lang met het idee om het museum en onze collectie nog dichter bij de mensen te brengen", zegt Thomas Ameye, directeur van het museum KOERS.

   

  Het museum op wielen zal deze zomer een soort Ronde van België afleggen. "Tussen 11 juli en 21 juli zullen we 20 steden en gemeenten bezoeken met onze bus. Dat zijn allemaal gemeenten met een WK-link en WK-verleden. In elke gaststad zal je het museum gratis kunnen bezoeken."

  Museeuw: "Dit is het begin van de WK-hype"

  Johan Museeuw bracht als oud-wereldkampioen al een bezoekje aan de koersbus. "Je voelt nu al de hype van het WK in België", zegt Museeuw.

   

  "Deze bus is het begin van de hype. Op een coronaveilige manier zal de tentoonstelling bij de mensen gebracht worden. Een mooi initiatief."

   

  "De laatste weken hebben meerdere mensen een aanvraag ingediend om iets te mogen organiseren voor het WK wielrennen. Dat heeft ook te maken met de hype rond Evenepoel en Van Aert, 2 renners die het WK in eigen land kunnen winnen."

  WK staat boven Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix

  Johan Museeuw

  Museeuw blijft mooie herinneringen koesteren aan zijn wereldtitel in Lugano 1996. 

   

  "Zelf heb ik na mijn carrière gemerkt dat een WK boven de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix staat."

   

  "Als oud-wereldkampioen word je geregeld uitgenodigd. Als oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix is dat veel minder."

   

  "België heeft veel oud-wereldkampioenen. Dat maakt ons land in de wielersport heel speciaal. We leveren al jaren grote renners en kampioenen af. Ook in september zullen de Belgen meedoen voor de regenboogtrui."

  Peter Farazijn is de chauffeur van de koersbus: "Kijk ernaar uit"

  Schepen José Debels: "Roeselare is stad van wereldkampioenen"