Opvallend in het buitenland: Duivels en Ibracadabra toveren, eenzaam ererondje en 3x prijs op 129"

  Buitenland opvallend

  De vaderlandse competitie stond dit weekend weer in rep en roer, maar ook over de grenzen heen werd er nog gretig met het leer gespeeld. Bekijk hier enkele opvallende beelden van het voorbije voetbalweekend in Europa.

  Motivational coaching anno 2021

  In Australië kreeg de trainer van Perth Glory het even op de heupen van één van zijn spelers. Na heel wat gegesticuleer van Bruno Fornaroli, gooide zijn trainer even het handboek "Deontologie voor Trainers" uit het raam en trakteerde zijn aanvaller op een sneer.

   

  Hij schreeuwde: "Hallo Bruno, ik stel voor dat jij de bal eens probeert af te pakken en er dan ook eens iets mee doet."

  Duivelse samba op de Spaanse velden

  Zowel Adnan Januzaj als Eden Hazard deed ons dit weekend even likkebaardend uitkijken naar het EK deze zomer. De twee Rode Duivels sloegen ons nog eens met verstomming door hun creatieve ingevingen.

   

  Januzaj zette zijn tegenstander in zijn blootje met een heerlijke panna en Eden Hazard trakteerde zijn ploegmakker Asensio op een knap hakje. Bekijk de acties hier:

  Ook Ibracadabra tovert opnieuw

  Niet enkel Hazard en Januzaj brachten hun toverstokje mee naar de wedstrijd dit weekend. Ook Zlatan Ibrahimovic schudde tijdens de thuismatch tegen Benevento (2-0) iets fraais uit zijn mouw. De Zweed zette zijn ploegmakker Samuel Castillejo met een fabelachtig hakje voor de goal. Castillejo was zelf zo onder de indruk dat hij vergat te trappen. Bekijk de fase hier:

  Siem De Jong schuift PSV verlies in de schoenen

  PSV kwam verrassend genoeg niet verder dan een schamel punt bij SC Heerenveen. Na de wedstrijd bleek al snel waar het schoentje wrong. Siem De Jong, de doelpuntenmaker van de 2-2-eindstand en broer van ex-PSV-speler Luuk de Jong, had zijn broers toverschoenen aan. 

   

   "Die schoenen zijn net een half maatje groter en die had ik nog thuis liggen. Ik stuurde Luuk een foto met de boodschap: "Met schoenen van Luuk de Jong in het PSV-stadion, dan moet het wel goedkomen met een goaltje", vertelde Siem De Jong voor het eerste fluitsignaal. En zo geschiedde ...

  1,2,3 doelpunten op 129 seconden

  Niet enkel de toverschoenen van Siem De Jong deden de wenkbauwen fronsen tijdens PSV-Heerenveen. Ook de snelle opeenvolging van doelpunten zette ons op het puntje van onze stoelen. 

   

  In 129 seconden trakteerde PSV met Vertessen en Gakpo én Siem De Jong van Heerenveen ons op 3 (!) doelpunten.

  Wie het stadion niet eert, is het publiek niet weerd

  Ajax werd dit weekend kampioen in Nederland na een overtuigende 4-0-overwinning tegen FC Emmen. Na de wedstrijd ontlook er een heus kampioenenbal. Spijtig genoeg voor de Ajacieden was hun supporterslegioen niet aanwezig in het stadion.

   

  Maar daar trok het aanvallersduo Neres/Antony zich niets van aan. De Brazilianen trakteerden zichzelf op een ererondje in de Johan Cruijff ArenA. Het applaus ontbrak, maar hun enthousiasme bleef overeind.

  Het verhaal achter Sacha Kljestans snor

  Het zit nog altijd snor bij Sacha Kljestan in Amerika. De ex-Anderlecht-middenvelder voetbalt momenteel bij LA Galaxy en klapte dit weekend uit de biecht over zijn befaamde snor.

   

  Zo vertelde hij dat de snor ontstaan is in zijn tijdperk bij Anderlecht. Na een succesvolle periode nam hij zichzelf voor om zijn snor niet meer te scheren vooraleer ze punten verloren hadden.

   

  Zijn ploegmakkers bij Anderlecht moeten wel grote fan geweest zijn van zijn snorharen. Ze slaagden erin om 13 keer na elkaar te winnen. "Daarna bleek dat ik er knapper uitzag met mijn snor én mijn vrouw was fan. Ik heb hem dan maar laten staan", vertelde Kljestan.