Anderlecht plukt beloftecoach weg bij Ajax: "Heb ongelooflijk veel zin"

  Robin Veldman

  De Nederlander Robin Veldman wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe coach van de beloften bij Anderlecht. Veldman komt over van Ajax. "Mijn visie en die van Anderlecht zitten helemaal op dezelfde lijn", zegt de enthousiaste Nederlander.

  Robin Veldman zal bij Anderlecht Craig Bellamy opvolgen als beloftecoach. De Welshman concentreerde zich na het vertrek van Nicolas Frutos al meer op de A-kern. Vanaf 14 juni gaat Veldman aan de slag op Neerpede.

   

  "Ik heb bij Ajax en Heerenveen vaak de jongeren van Anderlecht aan het werk gezien, onder meer op de Future Cup, waar ze vaak ver doorstootten en die ze ook al wonnen", reageert Veldman.

   

  "Hun verzorgd, aanvallend voetbal en de internationale toptalenten zoals Lukaku, Tielemans en nog heel veel anderen die de Academy al voortbrachten, ken ik dus al een hele tijd."

  Bij een goed gesprek met Vincent Kompany en Peter Verbeke zag ik echt meteen dat we helemaal op dezelfde lijn zitten.

  Robin Veldman

  "Ik wil het maximum uit al dat talent halen dat er in jongeren zit en hen helpen die volgende stap te maken naar het A-team."


  "Bij een goed gesprek met Vincent Kompany en Peter Verbeke zag ik echt meteen dat we met onze visie en ons enthousiasme helemaal op dezelfde lijn zitten."


  "Ik heb ongelooflijk veel zin om eraan te beginnen en de volgende generatie jongens klaar te stomen waar de supporters van Anderlecht zo veel van houden."

  Anderlecht: "Een eer dat hij ons als volgende stap ziet"

  "De aanstelling van Robin als U21-coach kadert perfect binnen onze visie op de verdere uitbouw van de club", vertelt sportief directeur Peter Verbeke.

   

  "Robin is een jonge, gepassioneerde coach, maar heeft ondertussen wel al 15 jaar ervaring als jeugdtrainer op hoog niveau. Zijn mooie parcours bij een voorbeeldclub als Ajax Amsterdam moet ons helpen onze opleiding naar een nog hoger niveau te tillen en de doorstroming verder te optimaliseren."

   

  "Het is daarnaast een eer voor ons dat Robin onze club als een volgende stap in zijn carrière ziet, wat ook aangeeft dat onze opleiding internationale waardering geniet."