Protesterende ManUtd-fans vallen stadion binnen vlak voor topper tegen Liverpool

  De United-fans uiten hun protest tegen de clubeigenaren.

  0 / 0

  Het stormt bij Manchester United. Duizenden supporters protesteren vanmiddag tegen de Glazers, de Amerikaanse eigenaars die de club in handen hebben. Enkele honderden drongen zelfs Old Trafford binnen. De topper tegen Liverpool werd uitgesteld.

  Duizenden United-fans kwamen samen aan Old Trafford om hun protest te uiten aan de clubeigenaars, de Glazer-familie. Die lag al langer onder vuur, maar na het hele Super League-drama was de maat helemaal vol.

   

  Manchester United werd in 2005 gekocht door de Amerikaanse familie Glazer, voor 790 miljoen pond (908 miljoen euro). Hoewel de club sinds 2012 genoteerd is aan de New York Stock Exchange, behielden de Glazers een meerderheidsbelang.

   

  Enkele honderden fans slaagden er zelfs in het stadion en veld te bestormen. Met zware gevolgen: de clash tegen Liverpool werd uitgesteld.

   

  "Na overleg met de politie, de Premier League, de Trafford Council en de clubs werd besloten de wedstrijd uit te stellen omwille van veiligheidsredenen", laat Manchester United weten. "Er wordt nu met de Premier League overlegd over een nieuwe datum."

   

  "Wij dragen onze fans een warm hart toe en erkennen het recht op vrije meningsuiting en vreedzaam protest. We betreuren echter deze actie die andere fans, medewerkers en de politie in gevaar hebben gebracht."

  Premier League: "Acties niet te rechtvaardigen"

  Ook de Premier League kwam met een statement. "De veiligheid van iedereen op Old Trafford blijft prioriteit. We begrijpen en respecteren de gevoelens bij de fans, maar veroordelen alle vormen van geweld. Ook de veldbestorming, vooral gezien de bijhorende Covid-19-overtredingen."

   

  "Fans hebben veel manieren om hun mening kenbaar te maken, maar de acties van een minderheid die we vandaag zagen, zijn niet te rechtvaardigen. We voelen mee met de politie en stewards die terechtkwamen in een gevaarlijke situatie, die niet in het voetbal thuishoort."

  Het protest in beeld:

  Lees ook: