Campione! Romelu Lukaku en Inter zijn Italiaans kampioen na gelijkspel van Atalanta

  Inter en Romelu Lukaku zijn Italiaans kampioen

  De hegemonie van Juventus is doorbroken. Na 9 seizoenen dominantie uit Turijn heerst Inter nu over de Serie A. Na een impressionant jaar kroonde de club zich vanmiddag tot Italiaans kampioen. Met dank aan de wondervorm van Romelu Lukaku.

  Jammer dat het zonder volksfeest in San Siro gevierd moet worden. Elf jaar na de laatste landstitel - onder José Mourinho - is het opnieuw prijs voor Inter. Door het gelijkspel van dichtste achtervolger Atalanta tegen Sassuolo zijn de blauw-zwarten met nog 4 speeldagen te gaan zeker van een 19e landstitel.

  Inter doorbreekt daarmee de alleenheerschappij van Juventus in de Serie A. De voorbije 9 seizoenen veroverde de Oude Dame steeds de Scudetto. Vorig jaar nog met amper één puntje voorsprong op Inter, dat onder Antonio Conté zijn oude glorie hervond.

   

  Dit jaar leek de Italiaanse titelstrijd lange tijd uit te draaien op een tweestrijd tussen Inter en stadsgenoot AC Milan. Die laatste stond tot speeldag 22 aan de leiding, maar zette vervolgens een dramatische 1 op 12 neer. Met onder meer een kansloze 0-3-nederlaag in de derby tegen Inter. Goals van Lautaro Martinez en... Romelu Lukaku.

  Lukaku cruciaal in titelstrijd

  Het aandeel van Romelu Lukaku in de Italiaanse titel valt allerminst te onderschatten. De Rode Duivel was dit seizoen goed voor 21 goals en 10 assists - geen enkele speler van Inter komt ook maar in de buurt van die cijfers. Trainer Antonio Conte kuste zijn beide handen voor de bloedvorm waarin de spits, die een koningskoppel vormde met Lautaro Martinez, verkeerde.

   

  Lukaku was dan ook een man met een missie: eindelijk zijn prijzenkast aanvullen met een grote internationale prijs. Buiten een FA Cup met Chelsea in 2012, waar hij zelf dan ook nog eens geen verdienste aan had, was die helemaal leeg. Een immens verschil met de andere Rode Duivels van de Gouden Generatie, die prijs na prijs pakten.

   

  De vraag die nu rest: hoeveel volgen er nog voor Lukaku?

  Fans van Inter vieren de titel aan de kathedraal van Milaan

  Lees ook: