• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Protesterende ManUtd-fans vallen stadion binnen vlak voor topper tegen Liverpool

  United-fans

  De United-fans uiten hun protest tegen de clubeigenaren.

  0 / 0

  Het stormt bij Manchester United. Duizenden supporters protesteren vanmiddag tegen de Glazers, de Amerikaanse eigenaars die de club in handen hebben. Enkele honderden drongen zelfs Old Trafford binnen. De topper tegen Liverpool werd uitgesteld.

  De hele week tonen fans van Manchester United al hun onvrede over het huidige clubbestuur. Ze eisen dat de Amerikanen opstappen. Er heerst al geruime tijd onvrede bij de achterban, maar sinds het Super League-project is die alleen maar toegenomen.

   

  Manchester United werd in 2005 gekocht door de Amerikaanse familie Glazer, voor 790 miljoen pond (908 miljoen euro). Hoewel de club sinds 2012 genoteerd is aan de New York Stock Exchange, behielden de Glazers een meerderheidsbelang.

  Lees ook: