Nmecha: "CL-ticket en ploegmaats kunnen me misschien hier houden"

  Nmecha voelt zich goed bij Anderlecht.

  Anderlecht begint vanavond aan de Champions' play-offs. Een van de smaakmakers dit seizoen bij paars-wit is Lukas Nmecha. De Duitse spits wordt gehuurd van Manchester City en de vraag is of hij ook volgend seizoen nog in België wil blijven. 

  "Op dit moment gaat het heel goed. We zitten in de Champions' play-offs en dat was het doel", vertelt Lukas Nmecha aan Sporza. "We vinden stilaan ons beste systeem. De voorbije matchen draaide het goed en die flow moeten we vasthouden."

   

  De top 4 leek in het begin van het seizoen nochtans ver weg voor Anderlecht. "We stonden nog maar aan het begin van onze reis. We speelden heel vaak gelijk en vaak door tegengoals op het einde van een match. Als we toen al iets meer volwassen hadden gespeeld, hadden we meer punten gepakt en zouden we misschien zelfs nog meedoen voor de titel."

   

  De kritiek die hij soms kreeg, liet hem koud. "De spits is vaak de speler die applaus krijgt, maar ook kritiek. Mensen zullen altijd praten, dat interesseert mij niet. Dat ik alleen penalty's scoor? Dat zijn ook goals. Als we in de play-offs nog 5 penalty's krijgen, neem ik ze heel graag allemaal."

   

  "Ondertussen voel ik me hier goed. Een uitleenbeurt is nooit makkelijk, maar de integratie liep vrij makkelijk. We hebben een ploeg vol getalenteerde jonge spelers. Ook naast het veld trekken we samen op."

  Ik kan nog niet zeggen of ik blijf. Ik voel me hier welkom en deze club is belangrijk geweest in mijn carrière

  "Champions League en ploegmaats kunnen me overtuigen"

  Wat Nmecha dit seizoen ook geholpen heeft, is zijn band met Vincent Kompany. "Hij is de reden dat ik hier ben. Hij zei dat ik hier een grote stap zou zetten in mijn ontwikkeling. En voorlopig loopt het volgens plan. Of hij me anders behandelt? Neen, dat denk ik niet. Als ik niet goed speel, zou ik ook naast de ploeg vallen."

   

  In de competitie scoorde Nmecha tot nu toe al 14 keer. Anderlecht wil de goalgetter dolgraag houden, maar is dat realistisch? En vooral, wat wil Nmecha zelf? "Ik denk alleen aan het nu. Ik wil het hier nu goed doen tijdens de play-offs. Ik wil niet afgeleid worden."

   

  Wat kan Nmecha overtuigen om bij Anderlecht te blijven? "De Champions League. Als we een CL-ticket pakken, wordt het iets waarschijnlijker dat ik blijf. En ik kijk ook wel naar wat andere spelers doen. Lokonga en El Hadj hebben bijvoorbeeld ook opties, maar als zij blijven, kan dat een invloed hebben op mijn beslissing."

   

  "Ik kan nu niet ja of neen zeggen. Of ik Kompany iets kan weigeren? Ik heb al eens neen gezegd tegen hem en toen zat ik in de problemen. We zullen zien. Ik voel me hier welkom en deze club is belangrijk geweest in mijn carrière."

  "Schitteren op EK U21 en Olympische Spelen"

  Lukas Nmecha is ondertussen ook lid van de Duitse belofteploeg. Hoe dicht staat hij bij de Mannschaft? "Ik moet zeker nog wat stappen zetten, maar ik heb het wel in mij. Dit is de eerste uitleenbeurt die succesvol is, dus ik wil het stap per stap doen."

   

  "We doen ook nog mee aan het EK U21, dat is belangrijk voor mij. Ook op de Olympische Spelen wil ik schitteren. Dat zijn toernooien waar ik mij kan laten zien. Natuurlijk is de Mannschaft een droom. Dat ze een nieuwe spits nodig hebben? Timo Werner is ook niet slecht, hoor."