Dragons en Waterloo Ducks strijden om hockeytitel na 2 shoot-outs

  De vreugde is groot bij de Waterloo Ducks.

  Dragons en Waterloo Ducks hebben zich geplaatst voor de finale van de Belgische competitie. Na de returns van de halve finales wonnen beide teams met shoot-outs: Dragons tegen Orée en Watducks tegen Leopold.

  Na een 2-3 overwinning vorige week tegen Leopold, verloor Waterloo zondag met 1-3 aan de Drève d'Argenteuil. Arthur Verdussen had de score geopend voor Leopold (26e), maar Victor Charlet hing de bordjes gelijk net voor de rust (28e). 

   

  Maxime Plennevaux (39e) en opnieuw Verdussen (53e) zorgden na de pauze voor de winst van de Belgische kampioen van 2019. Door die uitslag werd de wedstrijd beslist door een shoot-out. De Ducks misten niet en doelman Simon Vandenbroucke stopte twee pogingen van de tegenstander.

   

  In de finale treft Waterloo Dragons in een herhaling van de finale van 2018. Ook Dragons kwalificeerde zich ook pas na een shoot-out. Dragons had de heenmatch gewonnen bij Orée, maar verloor in eigen huis met 1-2.

   

  Dus kwam er een shoot-out. Woluwe stond daarin 1-3 voor na de eerste drie pogingen, maar toch trok Dragons nog aan het langste eind. Eerst werd het 3-3 en dankzij de sudden death 4-3. Volgend weekend worden de finalewedstrijden afgewerkt achter gesloten deuren op het Wilrijkse Plein.

  Lootens en Della Torre van Dragons vieren.

  Dragons en Gent spelen de finale bij de vrouwen

  De finale van het Belgisch kampioenschap hockey voor vrouwen zal komende zaterdag en zondag achter gesloten deuren op het Wilrijkse Plein in Antwerpen in twee duels plaatsvinden tussen Dragons en Gent. Dragons plaatste zich door met 1-0 te winnen van Antwerp, Gent versloeg Racing met 2-1.

  Beelden van de match tussen Watducks en Leopold