Marc Marquez komt met schrik vrij op zelfde rampcircuit als vorig jaar

  Marc Marquez vandaag in de oefenritten in Portugal, wat later zou hij zwaar crashen. Gelukkig minder erg dan vorig jaar.

  De Spaanse MotoGP-kampioen Marc Marquez (Honda) is zwaar ten val gekomen in de derde vrije oefensessie van de Grote Prijs van Spanje. De 6-voudige wereldkampioen in de topklasse crashte op het circuit in Jerez, waar hij vorig jaar zijn rechterbovenarm brak. Die crash hield hem liefst 9 maanden van de motor, nu kwam hij gelukkig goed weg.

  Zijn team, de concurrentie, maar ook alle MotoGP-liefhebbers hielden even de adem in, toen de geschiedenis zich herhaalde voor Marquez. Gelukkig stond de Spanjaard meteen recht na de crash aan hoge snelheid (180 km/u)  in bocht 7, een bocht naar links. Vooral zijn linkerarm kreeg het te verduren.

   

  "Uit de medische controle blijkt dat Marc Marquez geen grote blessures heeft opgelopen. Hij heeft enkel last van een kneuzing", zo meldt Honda op Twitter. Na een bezoek aan het ziekenhuis werd hij fit bevonden voor de dienst.

   

  Hij kroop meteen weer op zijn motor om zich te proberen kwalificeren voor de race van morgen, de 4e van het seizoen. Maar verder dan de 15e plaats op de startgrid kwam hij niet.

   

  Marquez maakte 2 weken geleden zijn rentree in de Grote Prijs van Portugal in Portimao. De 28-jarige Spanjaard stond wegens een gecompliceerde armbreuk ongeveer 9 maanden langs de kant. Hij werd 3 keer geopereerd aan zijn rechterarm.

   

  Marquez moest toezien hoe zijn landgenoot Joan Mir hem onttroonde als wereldkampioen. Hij miste ook de eerste 2 races van dit seizoen in Qatar.

  Tweets over Marquez' crash: