Gefrustreerde Geraint Thomas: "Beter niet schakelen met bevroren handen"

  Thomas greep door een val nipt naast de leiderstrui. De Welshman volgt op 11 seconden van Woods.

  Geraint Thomas moest zijn wonden likken na de koninginnenrit in de Ronde van Romandië. De kopman van Ineos ging op een vreemde manier tegen de grond in de slotmeters. "Ik heb een warme douche nodig", zei Thomas.

  Geraint Thomas leek om de zege te gaan sprinten met Michael Woods, maar ging in de slotmeters spectaculair tegen de grond. Contact met Woods was er niet, wat de val heel vreemd maakte. 

   

  "Ik had helemaal geen gevoel meer in mijn handen", verklaart Thomas zijn val. "Ik probeerde te schakelen en dat had ik beter niet gedaan. Want ik verloor zo de controle over mijn stuur." 

   

  De Brit had zonder die val in de slotmeters de leiderstrui van Marc Soler (Movistar) overgenomen. "Zo frustrerend. Als ik gewoon in dezelfde versnelling was gebleven en als tweede binnengekomen... "

   

  "Fysiek ben ik oké. Ik ben vooral gefrustreerd om na zo'n zware dag tijd te verliezen op zo'n manier in de finale. Ik heb een warme douche nodig, om alles te laten bezinken, niet meer zo emotioneel te zijn, en te denken aan morgen. Ik ga proberen om die tijd in te halen. 11 seconden, dat lijkt nog speelbaar."

  Morgen staat de afsluitende tijdrit op het programma in de Ronde van Romandië. Thomas begint met 11 seconden achterstand op Michael Woods (Israel Start-Up Nation). De wedstrijd is vanaf 11.56u live op Sporza te volgen met tekst.

  Lees ook:

  Ronde van Romandië
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  individuele tijdritLausanne - Lausanne5,1 kmHayterHayter
  1wegwedstrijdLa Grande Béroche - Romont178 kmTeunsDennis
  2wegwedstrijdEchallens - Echallens168,2 kmHayterDennis
  3wegwedstrijdValbroye - Valbroye165,1 kmBevinDennis
  4wegwedstrijdAigle - Zinal180,1 kmHiguitaDennis
  5individuele tijdritAigle - Villars-sur-Ollon15,8 kmVlasovVlasov