Bergkoning Kobe Goossens: "Een van meest epische dagen op de fiets"

  Kobe Goossens op het podium met de bergtrui.

  Kobe Goossens zal zonder ongelukken het bergklassement winnen in de Ronde van Romandië. "Mijn eerste leiderstrui en dan nog in een wedstrijd voor de World Tour. Dat maakt het speciaal", zegt de Lotto-Soudal-renner.

  Zaterdag trok Kobe Goossens voor de tweede rit op een rij in de aanval in de Ronde van Romandië. Dat had een reden, want de Belg had zijn zinnen gezet op de bergtrui. "Er was een duidelijk plan om mee te gaan in de ontsnapping."

   

  "Onderweg heb ik de bergtrui zeker niet cadeau gekregen, ik moest strijden voor ieder punt. Matthew Holmes als extra ploegmaat in de ontsnapping was uiteraard ook een bijkomende troef", vertelt Goossens.

   

  De 25-jarige Goossens is trots op zijn prestatie. "Deze bergtrui is mijn eerste leiderstrui in een profwedstrijd, en dan meteen eentje op WorldTour-niveau, dat maakt het toch erg speciaal."

  "Een van de meest epische dagen op de fiets"

  Net als zijn collega's zag Goossens af in het regenweer in Zwitserland. "De weersomstandigheden en de lange beklimmingen zorgden voor een loodzware etappe. Het is toch wel een van de meest epische dagen op de fiets die ik in mijn carrière heb afgewerkt."


  "Ik voelde me de hele dag niet super en aan de voet van de slotklim koos ik meteen voor mijn eigen tempo. Het bobijntje was wat af en ik maakte me dan ook weinig illusies over een eventuele etappezege."

  "Met de weersomstandigheden en het parcours van de voorbije dagen zat trouwens niemand echt nog fris. Zondag is er de afsluitende tijdrit, waar ik enkel hoef te finishen om de bergtrui veilig te stellen. Afhankelijk van het gevoel zal ik al dan niet een laatste keer voluit gaan. Daarna gaat de focus volledig op de Giro."

  Lees ook: