NBA: Na 11 jaar mag Phoenix weer naar play-offs en LeBron huilt als een baby

  Chris Paul (3) dirigeerde de Phoenix Suns naar de zege.

  In de NBA hebben de Phoenix Suns en de Philadelphia 76'ers zich geplaatst voor de play-offs. Vooral voor Phoenix was dat groot nieuws, want de voorbije 11 jaar was het voor de Suns steevast afgelopen na het reguliere seizoen. Ook gezien vannacht: LeBron James die een brutale fan lik op stuk gaf door te huilen als een baby.

  Met Phoenix-LA Clippers stonden de nummer 2 en de nummer 3 in de Western Conference afgelopen nacht tegenover elkaar. Onder impuls van een uitstekende Chris Paul, die 15 van zijn 28 punten in het 4e quarter maakte, wonnen de Suns met 109-101.

   

  Dankzij de zege verzekerde Phoenix zich van deelname aan de play-offs en dat was al geleden van het seizoen 2009-2010. Enkel Sacramento bleef al langer van play-offbasketbal verstoken. De Kings-fans wachten al sinds 2006 op de play-offs.

   

  Suns-coach Monty Williams was trots op zijn team. "Mijn spelers hebben alles gedaan wat ik van ze gevraagd had. Ik ben heel blij voor hen", sprak Williams, die ambitieus is. "We zijn nog niet klaar. Dit is nog maar het begin."

  Sixers zeker van play-offs, Jokic beslissend voor Nuggets

  In de Eastern Conference heeft ook Philadelphia zich geplaatst voor de play-offs. De 76'ers trakteerden Atlanta op een flinke pandoering: 127-83. Seth Curry was de topschutter voor de Sixers met 20 punten.

   

  Utah, de nummer 1 in de NBA, haalde woensdag ook stevig uit in het Westen. De Jazz vernederden de Kings door met 105-154 te gaan winnen in Sacramento. Voor Sacramento was het de zwaarste thuisnederlaag in de clubgeschiedenis, terwijl de Jazz met 154 punten hun clubrecord verbeterden.

   

  Nog in de Western Conference won Denver nipt van New Orleans met 114-112. MVP-kandidaat Nikola Jokic was weer alomtegenwoordig met 32 punten en met een cruciaal en snoeihard blockshot op Zion Williamson in de slotseconden.

  🔊 LeBron James huilt als een baby (geluid aan)

  Voor de LA Lakers was het geen prettige avond in Washington. Tegen de Wizards verloren de Lakers, nog altijd zonder de geblesseerde LeBron James, voor de 4e keer in 5 wedstrijden: 116-107.

   

  Russell Westbrook (30e triple-double van het seizoen) en Bradley Beal (27 punten) stuwden Washington naar de winst.

   

  Overigens was LeBron James er wel bij om zijn team te steunen in de hoofdstad en daar liet hij zich van zijn grappigste kant zien. Toen een fan hem voor de wedstrijd uitjouwde voor "grote baby" gaf James hem lik op stuk door te huilen als een klein kind.

  Alle uitslagen van woensdagnacht:

  • Memphis - Portland 109 - 130
  • Miami - San Antonio 116 - 111
  • Washington - LA Lakers 116 - 107

  • Boston - Charlotte 120 - 111
  • New York - Chicago 113 - 94
  • Phoenix - LA Clippers 109 - 101
  • Sacramento - Utah 105-154

  • Denver - New Orleans 114 - 112
  • Cleveland - Orlando 104 - 109
  • Philadelphia - Atlanta 127 - 83

  De stand in de NBA: