Japan opent eerste "esports Gym", een fitnessclub voor esporters

  De virtuele Olympische Spelen zijn een feit. Esport kan dus eindelijk een vaste plek opeisen in het sportlandschap. Steeds meer landen investeren in esportstadia en in Tokio kan je binnenkort zelfs een echte esportschool bezoeken.

  Leden van de Japanse Esports Gym kunnen zich inschrijven voor 5.500 yen per maand, zo’n 40 euro. Voor dit bedrag krijgen ze toegang tot een lounge en twaalf krachtige game-pc’s, compleet met gamestoelen en hoofdtelefoons.

   

  De ruimte zelf klinkt niet meteen bijzonder, maar dat compenseert de Esports Gym door ook persoonlijke coaching aan te bieden. Professionele atleten van grote Japanse esportploegen delen hun kennis over verschillende competitieve games in trainingsessies van drie uur.

   

  De lessen kunnen zowel in de gym als online plaatsvinden en zijn geschikt voor gamers van alle niveaus. Eén van de coachingtrajecten leidt zelfs tot de tryouts voor Crest Gaming, een professionele Japanse esportorganisatie.

   

  De coaches zullen de aandacht richten op de vijf meest populaire esportgames in Japan: Valorant, League of Legends, Identity V, Rainbow Six Siege en de puzzelgame Puyo Puyo Champions.