Beerschot eert legende Rik Coppens met borstbeeld: "Hij paste bij onze club"

  Het beeld van Rik Coppens werd vandaag onthuld.

  Beerschot heeft een van zijn grootste helden vereeuwigd. Vandaag, op wat zijn 91e verjaardag geweest zou zijn, werd in het stadion een bronzen borstbeeld van Rik Coppens onthuld. Het initiatief en het geld kwam van de supporters zelf. "Heel wat fans hebben een bedrag van 13 euro gestort."

  Rik Coppens overleed zes jaar geleden. Hij werd 84 jaar en was een van de beste voetballers ooit op de Belgische velden. Hij speelde 15 jaar bij Beerschot en is een icoon van de Antwerpse club.

   

  De supporters hebben het borstbeeld via een crowdfundingsactie mee gefinancieerd. Luk Luyten, een van de initiatiefnemers, vertelt: "Een heel aantal jaar geleden hadden we een droom van een groot beeld op het openbaar domein van Coppens die een doelpunt scoort tegen Antwerp."

   

  "Dat bleek al snel wat te ambitieus. Het mocht niet van de stad, financieel was het ook onhaalbaar en er was ook angst voor vandalisme. Het idee heeft dan een tijd in de schuif gelegen, maar na de dood van Rik Coppens is het weer beginnen te leven. Dit borstbeeld is realistischer."

   

  "De supporters hebben bijna al het geld samengebracht, ruim 300 mensen stortten geld, vaak een bedrag van 13 euro. De club heeft het laatste gat dichtgereden." 

   

  Het bronzen beeld komt voorlopig in de fanshop, maar er wordt nog naar een betere plek gezocht. Er zijn ook gadgets zoals sleutelhangers, sokken en T-shirts. "Rik Coppens was een van onze grootste spelers ooit, een figuur die ook qua persoonlijkheid bij onze club past", vertelt bestuurslid Walter Damen. "Onze fans koesteren het verleden en kijken uit naar onze toekomst."

  Jean Rylant: "Prachtig, heb mijn debuut gemaakt onder Coppens"

  Frank Raes: "Hij is nog het meest te vergelijken met Ibrahimovic"

  Fan Luk Luyten: "Rik Coppens is erfgoed van Beerschot"

  Walter Damen: "Een mooie samenwerking tussen supporters, club en spelers"

  Beerschot onthult eerbetoon aan Rik Coppens