Olympische atleten hebben eerste vaccinatie gekregen: "Geeft mentale rust"

  Nina Derwael kan zich nu voluit concentreren op haar gouden zomer.

  Het vaccinatiecentrum op de Heizel in Brussel heeft vandaag heel wat topsporters zien passeren. Atleten als Greg Van Avermaet (wielrennen), Nina Derwael (turnen) en Loïck Luypaert (hockey) kwamen voor hun eerste prik, met het oog op de Olympische Spelen van komende zomer.

  Om zich optimaal te kunnen voorbereiden voor de Olympische Spelen in Tokio hebben de Belgische atleten vandaag hun eerste prik met het Pfizer-vaccin gekregen.

   

  In totaal stonden zo'n 120 topsporters ingepland. Olympisch wielerkampioen Greg Van Avermaet was een van de eerste topsporters die ingeënt werd in Brussel. 

   

  Daarna volgden onder meer hockeyspelers, basketbalspeelsters, baanwielrenners, turnster Nina Derwael, taekwondoka Jaouad Achab, ruiter Pieter Devos, tennisster Alison Van Uytvanck en triatleten Jelle Geens en Marten Van Riel.

   

  "Een vaccinatie geeft me mentale rust en zekerheid", vertelde topturnster Derwael. "De prik heb ik nauwelijks gevoeld, alleen de naald even", lachte ze.

   

  Eind mei krijgen de olympische atleten hun tweede prik.

  Ruiter Pieter Devos.

  Ook prik voor coaches

  Ook coaches van onze olympische atleten kregen vandaag een inenting op de Heizel. Zij hadden zich ingeschreven op de reservelijst van het vaccinatiecentrum in Brussel.

   

  O.a. Marjorie Heuls (turnen), Philip Mestdagh (basketbal), Filip Meirhaeghe (mountainbike) en Sven Vanthourenhout (wielrennen) passeerden de revue.

  Basketbalbondscoach Philip Mestdagh hoeft zich ook wat minder zorgen te maken over de voorbereiding van zijn Belgian Cats.

  VIDEO: Olympische atleten in het vaccinatiecentrum