Tuchel na Real-Chelsea: "Dit is hoogste niveau, dan wens je meer kalmte en precisie in afwerking"

  Thomas Tuchel zag een sterk eerste half uur van Chelsea in Madrid onvoldoende beloond.

  Chelsea-coach Thomas Tuchel was niet helemaal tevreden na de 1-1 in Madrid . "We hadden de match in het eerste half uur moeten afmaken, toen we zo sterk speelden. We wijzen niemand met de vinger, maar spitsen willen scoren." Volgende week moet Chelsea dus nog vol aan de bak om een finaleticket voor de Champions League te pakken.

  Pulisic bracht een wervelend Chelsea iets voor het kwartier op voorsprong, maar ondanks heel wat kansen voor de rust bleef het bij die ene goal voor de bezoekers. De thuisploeg kwam amper tot dreiging in de 1e helft, Benzema trapte de enige bal tussen de palen van Real wel meteen binnen.

   

  "Ik heb het gevoel dat we de eerste helft hadden moeten winnen en we in het eerste half uur deze match al hadden kunnen beslissen. We waren echt heel sterk", gaf Tuchel zijn visie aan BBC.

   

  "De tweede helft was het veel meer tactisch. Je voelde dat we maar 2 dagen hadden tussen 2 uitmatchen. Dat maakte het fysiek en mentaal belastend en dat kon je zien aan de beslissingen die de spelers namen. Dat speelde ons parten, een extra dag was fijn geweest."

  "Miljoenen mensen hebben zwaardere dingen om mee om te gaan dan gemiste kansen"

  Werner slaagde er in de openingsminuten niet in om Courtois van dichtbij te vloeren. En Tuchel bleef gefrustreerd achter bij nog meer gemiste opgelegde kansen van zijn landgenoot-spits.

   

  "Hij miste een grote kans op West Ham (zaterdag) en nu hier, dat helpt niet. Maar je kan er niet om wenen of spijt van hebben. Dat verandert niks."

   

  "Er zijn miljoenen mensen die dagdagelijks moeten omgaan met zwaardere dingen dan met kansen die je mist... We wijzen niet met de vinger, maar de aanvallers willen natuurlijk scoren."

   

  "Dit is het hoogste niveau. Als je dan een goed halfuur hebt, wensen we inderdaad meer kalmte en precisie in de afwerking."

   

  Tuchel blijft zo wel in het bezit van een aardig record tegen Real Madrid. Hij is de enige coach die 5 keer tegen het team van Zidane speelde in de Champions League en nooit verloor.

   

  Met de uitgoal zit Chelsea wel in de betere positie om voor het eerst sinds 2012 nog eens op de laatste dag van het kampioenenbal te dansen.

  Lees ook: