Titelmatch bij de vrouwen gaat definitief niet door, wat met de kampioen?

  Castors Braine werd getroffen door een zware corona-uitbraak.

  In de finale van de play-offs bij de vrouwen is ook het 3e duel tussen Castors Braine en Namen in het water gevallen door een corona-uitbraak bij Castors. Het seizoen is daarmee definitief afgelopen, maar het is nog niet duidelijk wie zich nu kampioen mag noemen.

  Castors Braine won de voorbije 7 jaar de titel bij de vrouwen en sloot dit jaar het reguliere seizoen af zonder verlieswedstrijd. In de finale van de play-offs zou Castors het in een best-of-three opnemen tegen Namen, de ploeg van bondscoach Philip Mestdagh.

   

  Maar door een corona-uitbraak bij Castors konden de eerste twee wedstrijden in de finale niet gespeeld worden. Er werd besloten dat het duel van vanavond, in principe de 3e wedstrijd, zou beslissen over de titel, maar woensdagochtend bleek dat er nog altijd te veel coronabesmettingen zijn bij de regerende kampioen.

   

  "Gezondheid primeert en we willen geen risico's nemen", laat Castors weten op Facebook. "We vragen al 3 dagen om deze wedstrijd op zaterdag te spelen, maar Namen heeft dat geweigerd. Een finale win je op het veld, niet in de coulissen. Zo gaat het overal."

   

  "We willen graag benadrukken dat we dit seizoen ongeslagen zijn en Namen 2x geklopt hebben in de competitie. Beide ploegen verdienden in de finale te staan en het is jammer dat we niet kunnen spelen. Covid heeft gewonnen, maar we zijn trots op ons seizoen."

  Mestdagh: "Competitie wordt niet professioneel gerund"

  Hoe het nu voort moet, is voorlopig nog onduidelijk. Het staat vast dat het seizoen afgelopen is, er komt geen wedstrijd meer om de landstitel. Voorlopig is het onduidelijk wie zich kampioen mag noemen: Castors of Namen. Bij Namen maken ze zich sterk dat de titel voor hen is.

   

  "Dat staat zo zwart op wit in het protocol dat goedgekeurd is voor de play-offs", zegt Namen-coach Philip Mestdagh. "Wanneer een team uit competitie moet, is de titel voor de andere ploeg."

   

  "Jammer genoeg vinden ze in België altijd uitvluchten. Er worden nog te veel zaken beslist zonder overleg. Dat kan niet op dit niveau. Het mag allemaal wat professioneler. We hebben zo'n mooie sport en er zijn zoveel mooie zaken aan het damesbasketbal, maar de competitie wordt niet professioneel gerund." Dat is jammer."