Tessa Wullaert blijft jaar langer bij Anderlecht: "Gelukkig op en naast het veld"

  Tessa Wullaert kreeg nu meer aanbiedingen dan toen ze nog bij City speelde. Daar zitten haar 32 goals bij RSCA natuurlijk voor veel tussen.

  Een overwinning voor het vrouwenvoetbal in ons land. Tessa Wullaert (28) blijft nog minstens een jaar bij Anderlecht. "Nochtans had ik nu meer aanbiedingen dan na mijn periode bij City."

  Met elven waren ze. Speelsters van Anderlecht die gisterenavond hun contractverlenging officialiseerden. Onder hen ook Tessa Wullaert. "Een eenvoudige keuze", vindt ze zelf. "Zowel op als naast het veld ben ik hier gelukkig. Genoeg redenen om hier langer te blijven."

   

  Het feit dat ook andere sterkhoudsters van Anderlecht hun overeenkomst bij paars-wit verlengden, speelde bij Wullaert zeker mee. "Want dat is onze grote kracht. Veel vrouwen spelen al lang samen", aldus Wullaert, die wel Tine De Caigny naar Hoffenheim ziet vertrekken. "Maar er zullen wel versterkingen komen, zodat we weer vol voor de titel kunnen gaan."

  Ik ben heel benieuwd om met trainer Johan Walem aan de slag te gaan

  Tessa Wullaert

  Eén aanwinst is alvast de ervaring van de nieuwe coach: Johan Walem. "Ik heb een heel positief gevoel overgehouden aan mijn gesprek met hem", vertelt Wullaert. "Vooral zijn openheid om te discussiëren. Ik vind het heel belangrijk om een goede band te hebben met de coach. Hij was een gerespecteerd voetballer en ondertussen ook coach. Ik ben heel benieuwd om onder hem aan de slag te gaan."

  Johan Walem coacht volgend seizoen de vrouwen van Anderlecht

  Alleen in het buitenland

  Pessimisten zullen beweren dat het verlengd verblijf van Wullaert een gebrek aan ambitie is. Kwalitatief overstijgt ze namelijk de Belgische Super League. "Maar daar ben ik het niet mee eens", klinkt het. "Het blijft elk weekend de uitdaging om zoveel mogelijk te scoren en kampioen te spelen. Dat is minder evident dan het lijkt, omdat elk team tegen ons zijn match van het jaar speelt."

  Mijn project voor voetballende meisjes is even belangrijk als zelf voetballen

  Nochtans had Wullaert meerdere aanbiedingen om opnieuw in het buitenland aan de slag te gaan. "Zelfs meer dan na mijn periode bij Manchester City. Ik kan dan ook goeie statistieken op tafel leggen (32 doelpunten, red.). Maar voor mij was het een makkelijke keuze om te blijven."


  "Ik ben hier bijvoorbeeld bezig met mijn #GRLPWR-project, met lessen voor voetballende meisjes. Dat is voor mij even belangrijk als zelf voetballen. Zulke zaken wegen meer door dan op mijn eentje in het buitenland zitten. Ik sluit zeker niet uit dat ik ooit nog in het buitenland speel, maar momenteel was dit de beste keuze."