Federatie roept Namen uit tot basketbalkampioen na afzegging Castors Braine

  De vrouwen van Namen hebben de hegemonie van Castors Braine doorbroken.

  Omdat Castors Braine de titelmatch vanavond niet kan spelen, heeft de federatie het kampioenschap toegekend aan tegenstander Namen. "Op basis van het reglement van de play-offs, ondertekend door de clubs", legt bondsvoorzitterJan Van Lantschoot uit.

  18e landstitel voor Namen

  Vanavond hadden Namen en Castors Braine in de finale moeten strijden om de landstitel, maar COVID-19 gooide roet in het eten. Braine kampte met 7 gevallen en zei bijgevolg af voor de match.

   

  Het bestuur van de basketbalfederatie paste daarop de reglementen toe. Braine verdwijnt uit competitie en Namen mag zich Belgisch landskampioen 2020-2021 noemen.

   

  "Die regels zijn ondertekend door de deelnemende clubs", laat voorzitter Jan Van Lantschoot weten. "De raad van bestuur betreurt ten zeerste dat alle mogelijkheden om in overleg met beide clubs tot een sportieve oplossing te komen, tevergeefs zijn gebleken."

   

  Castors Braine blijft zo staan op 7 opeenvolgende kampioenschappen. Voor Namen is het de 18e titel, de tweede sinds de fusie in 2010.

  De raad van bestuur betreurt ten zeerste dat alle mogelijkheden om in overleg met beide clubs tot een sportieve oplossing te komen, tevergeefs zijn gebleken.

  Basketball Belgium

  Philip Mestdagh is naast bondscoach van de Belgian Cats ook coach van Namen.