Ga naar de inhoud

Fans Spaanse tweedeklasser ontsmetten stadion na bezoek rechtse politici

 wo 28 april 2021 12:22
Rayo-fans ontsmetten hun stadion
De Rayo-fans uitten op een ludieke wijze hun protest tegen de rechtsgezinde toeschouwers.

De fans van de Spaanse tweedeklasser Rayo Vallecano hebben op een ludieke wijze geprotesteerd tegen de aanwezigheid van enkele rechtsgezinde politici. De Rayo-fans trokken in groten getale naar het stadion om het te ontsmetten.

 Na de wedstrijd tussen tweedeklassers Rayo Vallecano en staartploeg Albecete, die op 2-2 eindigde, trokken de fans van de thuisploeg massaal naar het stadion.

 

Reden daarvoor: tijdens de wedstrijd waren Santiago Abascal en Rocio Monasterio, leiders van de rechts-populistische partij Vox, aanwezig in de VIP-sectie.

 

De Rayo-fans, die bekend staan om hun linkse overtuigingen, konden dit bezoek maar matig smaken en besloten hun stadion dan maar te ontsmetten.

 

Rayo staat zesde in de Spaanse tweede klasse en strijdt nog voor promotie. Bij Albacete loopt het een pak minder goed. De club staat troosteloos laatste en kijkt tegen de degradatie aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.