Zeilbond kiest voor Evi Van Acker als technisch directeur: "Terug naar mijn eerste grote liefde"

  Evi Van Acker en WWSV-voorzitter Bart Van Hooreweghe

  Evi Van Acker (35) is de nieuwe technisch directeur topsport bij de zeil- en surfbond. De winnares van olympisch brons volgt haar oud-coach Wil van Bladel op. "Met Evi's komst zal onze werking een nieuwe dynamiek krijgen."

  Evi Van Acker moet binnen Wind & Watersport Vlaanderen de ontwikkeling en de realisatie van het topsportbeleid voor zeilen en surfen in goede banen leiden. "Ik kijk er enorm naar uit om terug te keren naar mijn eerste grote liefde", zegt Van Acker. 

   

  Van Acker brengt als meervoudig Europees kampioene en vicewereldkampioene in de laser radial heel wat topsportervaring mee. Ze was erbij op de Olympische Spelen van Peking (2008), Londen (2012) en Rio (2016). In Londen pronkte ze met brons, in Rio viel ze door ziekte net naast het podium.

   

  Haar takenpakket is ruim: doorstromen van jonge talenten, vormgeven van het selectiebeleid en het creëren van een draagvlak voor topsport. Van Acker volgt eigenlijk haar vroegere coach en mentor op, de Nederlander Wil van Bladel.

   

  "Ik wil een beleid uitstippelen waarin meer kinderen voor de zeilsport kiezen en, waarin jonge talenten ontdekt kunnen worden en zich op een professionele manier verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast moeten topatleten zich met de beste omkadering kunnen voorbereiden op de Olympische Spelen."

  "Evi weet wat nodig is om atleten naar hoger niveau te brengen"

  "We kijken uit naar de nieuwe samenwerking met Evi", zegt Bart Van Hooreweghe, voorzitter van WWSV. "Ze heeft als atleet prachtige resultaten behaald en weet dus wat er nodig is om atleten naar een hoger niveau te brengen."

   

  "Als technisch directeur zal ze de kans krijgen om haar visie in de praktijk om te zetten. Wij zijn ervan overtuigd dat onze werking dankzij haar komst een nieuwe dynamiek zal krijgen."

   

  Van Acker begint op 1 juli aan haar nieuwe job, minder dan een maand later heeft België 2 zeilboten op de Olympische Spelen in Tokio. "Onze topatleten reageren alvast enthousiast op het nieuws", zegt Van Hooreweghe.

  WWSV-voorzitter Bart Van Hooreweghe en Evi Van Acker

  Evi Van Acker: "In 2024 hoop ik op 3 à 4 zeilboten op de Spelen"