Geen koers voor jeugd en amateurs tot 16 mei: "Betreuren dat perspectief uitblijft"

  Er zullen tot en met 16 mei geen wielerwedstrijden voor jeugd en amateurs georganiseerd worden. Cycling Vlaanderen betreurt dat perspectief uitblijft. "We zijn klaar voor een mogelijke heropstart. We begrijpen de communicatie van de federale overheid niet."

  Cycling Vlaanderen is ontevreden over de beslissing van het overlegcomité over de heropstart van de competitie, of eerder het gebrek aan een beslissing.

   

  "Op het overlegcomité van 14 april werd er aangekondigd dat er op 8 mei een breed buitenpakket zou worden opgestart, met een uitbreiding van de sportactiviteiten in georganiseerd verband. Het overleg van 23 april zou zich ook specifiek buigen over onder andere de sport. Maar vorige vrijdag kwamen ze niet verder dan het herbevestigen van eerdere beslissingen voor de cultuur- en evenementensector, waaronder grote evenementen zoals sportwedstrijden vallen", klinkt het bij Cycling Vlaanderen.

   

  "Afgelopen zondag werd een aangepast Ministerieel Besluit gepubliceerd dat van toepassing is tot 31 mei. Sporten kan opnieuw in groepen van 10, maar ondanks ons herhaaldelijk aandringen is er nog steeds geen uitleg over het buitenpakket dat op 8 mei van start hoort te gaan. Onze protocollen en het hervattingsplan voor de niet-professionele wielersport zijn al lang aan de bevoegde instanties bezorgd en wij zijn klaar voor een mogelijke heropstart."    

   

  "Wij begrijpen dat het moeilijk is om dit virus onder controle te krijgen. Onze sporters, onze clubs en organisatoren begrijpen de huidige communicatie echter niet meer en wij betreuren dat een duidelijk perspectief uitblijft voor jeugd- en amateursport. Daarom vragen wij dat dit in de komende dagen snel duidelijk wordt want het eerstvolgende overleg is pas gepland op 11 mei. In afwachting worden wij helaas genoodzaakt de jeugd- en amateurcompetities stil te leggen tot en met 16 mei."