Tokio gaat groot vaccinatiecentrum openen, Toyota duwt mee gaspedaal in

  Ondertussen gaat de olympische vlam op tournee in Japan, zelfs in het water.

  Met het oog op de Olympische Spelen van komende zomer schakelt Japan een tandje hoger in de strijd tegen het coronavirus. In de hoofdstad verrijst een vaccinatiecentrum voor 10.000 prikken per dag. Ook autobouwer Toyota steekt de handen uit de mouwen om COVID-19 van de baan te krijgen.

  Op minder dan 3 maanden voor de start van de Olympische Spelen heeft de minister van Defensie de opdracht gekregen om een groot vaccinatiecentrum op poten te zetten in Tokio. Vanaf 24 mei moeten er dagelijks zo'n 10.000 prikjes gezet worden om de bevolking te beschermen tegen het virus.

   

  Ook in de rest van het land schakelen de Japanners een tandje bij. Toyota zet mee zijn schouders onder de vaccinatiecampagne. De autobouwer stelt 4 locaties en 450 medewerkers ter beschikking om vanaf 30 mei het gaspedaal in te duwen.

   

  Japan loopt achter in de strijd tegen COVID-19. Momenteel is nog maar 1,5 procent van de 126 miljoen inwoners ingeënt. Volgens de overheid komt dat door een gelimiteerde levering van vaccins.

   

  Het land heeft een kleine dosis Pfizer gekregen. De regering maakt zich sterk dat de Amerikaanse multinational snel met een grote levering over de brug komt. Daarnaast hoopt de bevoegde minister dat het Moderna- en AstraZeneca-vaccin snel wordt goedgekeurd in zijn land.

   

  Japan telt momenteel meer dan 500.000 coronagevallen en bijna 10.000 -doden. De Olympische Spelen beginnen op vrijdag 23 juli.