Ga naar de inhoud

Dylan Groenewegen: "Ik ben erop voorbereid dat er negatieve reacties kunnen komen"

Dylan Groenewegen heeft al bijna 9 maanden niet meer gekoerst.

Op 8 mei maakt Dylan Groenewegen zijn comeback in de Giro. Hij beseft dat niet iedereen hem met open armen zal ontvangen. "Ik accepteer de emoties van iedereen", zegt de sprintbom van Jumbo-Visma.

Groenewegen: "Hoe zal het peloton reageren op mij?"

Verrassend was het nieuws dat Dylan Groenewegen in de Giro-selectie zit van Jumbo-Visma. 

 

In augustus vorig jaar bracht Groenewegen zijn sprintcollega Fabio Jakobsen ten val. Jumbo-Visma schorste zijn sprinter voor 9 maanden en die schorsing loopt af op 7 mei. De Giro begint op 8 mei.

"De voorbije weken heb ik goed getraind, mijn niveau is dus echt wel goed", zegt Groenewegen.

 

"Het is enkel de vraag hoe het mentaal zal gaan in een koers. Hoe reageer ik op een peloton? Het gaat er altijd nerveus aan toe. En hoe reageert het peloton op mij? Dat zullen we pas zien in de koers. Ik ga in elk geval vol motivatie naar de Giro."

Sommige mensen zullen goed reageren op mijn terugkeer, sommige mensen zullen er misschien moeite mee hebben dat ik de Giro rijd.

Dylan Groenewegen

Groenewegen beseft dat niet iedereen hem met open armen zal ontvangen in de wielerwereld. "Sommige mensen zullen dat goed doen, sommige mensen zullen er misschien moeite mee hebben dat ik de Giro rijd."

Groenewegen heeft begrip voor eventueel negatieve reacties. "Ik accepteer de emoties van iedereen. Erger dan de voorbije maanden kan het niet meer worden."

"Ik heb veel gesproken met een psycholoog. Ik ben erop voorbereid dat er negatieve reacties kunnen komen."

"Had fijn gesprek met Fabio in zaaltje in Amsterdam"

Fabio Jakobsen keerde 2 weken geleden terug in competitie, in de Ronde van Turkije. Hoe is de relatie tussen beide sprinters?

 

"Het eerste contact was met zijn vader. Ik had uit interesse een bericht gestuurd naar Fabio's vader en kreeg daar een vriendelijk antwoord op terug. Dat vond ik heel netjes", vertelt Groenewegen.

 

"Naarmate de maanden verstreken, heb ik ook berichten naar Fabio gestuurd. Logischerwijze kreeg ik daar niet meteen reactie op."

 

2 weken geleden kwam het dan toch tot een ontmoeting tussen de beide Nederlanders. "In een zaaltje in Amsterdam zaten we tegenover elkaar. We hebben allebei ons hart een beetje kunnen luchten."

 

"Het was een fijn gesprek, maar de inhoud daarvan hou ik liever voor mezelf."

Het belangrijkste is dat Fabio opnieuw kan koersen. Dat maakt het voor hem ook iets gemakkelijker om met mij te praten."

 

"Het is niet zo dat we nu bij elkaar op de koffie gaan. Dat deden we vroeger ook niet. We kunnen nu wel weer als sportmannen vooruitkijken."