Belgische atleten krijgen morgen 1e prik voor Spelen: "Maar regels blijven gelden"

  Ben Broeders wil in Tokio schitteren in het polsstokspringen.

  Binnenkort kunnen de atleten die België vertegenwoordigen op de Olympische Spelen iets geruster slapen. "We zijn opgelucht", klinkt het in koor.

  Vorige week werd beslist dat olympische atleten voorrang krijgen bij de vaccinaties. Morgen krijgt een deel van de Belgische delegatie een eerste prikje.

   

  "Ik ben blij en opgelucht dat we die kans krijgen", zegt zwemster Fanny Lecluyse. 

   

  "Als ik niet zou deelnemen aan de Olympische Spelen, zou ik er niet voor staan te springen om me te laten vaccineren. Maar ik wil niet aankomen in Tokio en daar ziek worden. Want dat zou dan mijn eigen schuld zijn."

  Door het vaccin heb je iets meer zekerheid. Als je dan besmet zou geraken met het coronavirus, dan heb je minder kans om in het ziekenhuis te belanden

  Ben Broeders

  Ook polsstokspringer Ben Broeders zal wat geruster zijn zodra hij gevaccineerd is. "Ik reis veel en dan heb je misschien meer risico om het virus op te lopen."

   

  "Door het vaccin heb je iets meer zekerheid. Als je besmet zou geraken met het coronavirus, dan heb je minder kans om in het ziekenhuis te belanden. 

  "Maar op zich zal er niks veranderen. Iedereen die gevaccineerd is, zal zich aan de regels moeten blijven houden."

   

  "Op de Spelen zullen we mondmaskers moeten dragen, want enkel op die manier kunnen we het virus buitenwerken."

   

  "Als je gevaccineerd bent, kan je het virus nog altijd doorgeven. En je kan ook nog altijd positief testen in Tokio. Dan word je naar mijn weten nog altijd uit de competitie gezet."