Geen zwart gat na het wielervoorjaar: naar al dit lekkers kan je uitkijken

  Het is onder meer uitkijken naar de terugkeer van Remco Evenepoel en het BK in Waregem.

  Met Luik-Bastenaken-Luik achter de rug zit het wielervoorjaar erop. Maar de wielerliefhebbers hoeven niet te wanhopen, want de komende maanden is er nog heel wat om naar uit te kijken. Wij zetten het voor u op een rijtje.

  27/04 - 02/05: Ronde van Romandië (Zwi)

  Veel tijd om te recupereren na de voorjaarsklassiekers zit er niet in, want vandaag is de Ronde van Romandië al gestart. Vroeger was die Zwitserse rittenkoers de aanloop richting de Giro, maar dat is dit jaar niet het geval.

   

  Geen Egan Bernal, Simon Yates of Remco Evenepoel, maar wel Geraint Thomas, Steven Kruijswijk en Miguel Angel Lopez. Philippe Gilbert is na een mislukt voorjaar ook van de partij in Romandië.

  Giro: uitkijken naar de terugkeer van Remco Evenepoel

  Na de klassiekers wordt de blik richting het rondewerk verlegd en met de Giro start op 8 mei de eerste grote ronde. Wielerminnend België verwacht veel van de eerste grote ronde van Remco Evenepoel, die zijn comeback maakt.

   

  José De Cauwer tempert de verwachtingen. "Ik zou nog een keer willen zeggen: het belangrijkste is dat hij die drie weken goed doorkomt en dat zijn lichaam goed herstelt."

   

  "Het zou wel kunnen dat hij ons verrast met een podiumplaats. Hij is heel goed en zal gretig zijn. De Remco Evenepoel die vorig jaar alle rittenkoersen gewonnen heeft waar hij startte, die is niet weg."

   

  Met Bernal, Vlasov, Landa, Buchmann, Carthy, Bennett, Simon Yates, Almeida, Hindley en misschien Vincenzo Nibali wordt de strijd om de eindzege boeiend.

  U kunt bij Sporza elke rit van de Giro van start tot finish met live-tekst volgen. Van elke rit komt er ook een videosamenvatting online.

  Via Dauphiné en Zwitserland naar de Tour de France

  Op het moment dat de Giro afgelopen is, zal onze wielerhonger gestild worden door de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland. Beide koersen zijn traditioneel de ideale voorbereiding op de Tour, maar voorlopig kiezen Roglic en Pogacar allebei voor een extra hoogtestage.

   

  Sporza zendt de Dauphiné live uit op Eén en met livestream, elke etappe volgen we ook van start tot finish met tekst. Dat laatste is ook voor de Ronde van Zwitserland het geval.

   

  Eind juni staat dan de Tour op het programma, een weekje vroeger dan normaal door de Olympische Spelen in Tokio. Net als de voorbije jaren zit je bij Sporza in het wiel van de Tour: op Eén, Radio 1 en natuurlijk onze website en app.

  WT-rittenkoersen tot en met de Tour
  27 april - 2 mei Ronde van Romandië (Zwi)
  8 mei - 30 mei Ronde van Italië (Ita)
  30 mei - 6 juni Dauphiné (Fra)
  6 juni - 13 juni Ronde van Zwitserland (Zwi)
  26 juni - 18 juli Ronde van Frankrijk (Fra)

  Ook in België wordt nog gekoerst voor de Tour

  Vooral in juni staat er nog een stevig blok Belgische wedstrijden op de wielerkalender. Met Dwars door het Hageland, de Elfstedenronde en de Baloise Belgium Tour kunnen renners zich in eigen land voorbereiden op het BK.

   

  Het BK tijdrijden vindt plaats in Ingelmunster. Door de afwezigheid van titelverdediger Wout van Aert kan Yves Lampaert in eigen streek een gooi doen naar de Belgische titel.

   

  Enkele dagen later is Waregem het toneel voor het Belgisch kampioenschap op de weg. De Holstraat en de Karmelberg moeten de scherprechters worden in de zoektocht naar een opvolger voor Dries De Bondt.

   

  Ook die koersen zijn allemaal live te volgen en te bekijken op Sporza.

  Belgische koersen tot de Tour 
  24 mei Ronde van Limburg
  5 juni Dwars door het Hageland
  6 juni Elfstedenronde
  9 juni - 13 juni Baloise Belgium Tour
  16 juni BK tijdrijden in Ingelmunster
  20 juni BK op de weg in Waregem

  Zo werd Dries De Bondt Belgisch kampioen in 2020: