Zet eigenaar Tan de toekomst van Kortrijk op het spel? "Hij blokt alles af"

  KV Kortrijk wist zich ook dit seizoen al bij al probleemloos te redden, maar ex-voorzitter Joseph Allijns vreest dat de club niet kan overleven zonder een nieuw stadion. Alleen dwarsboomt de Maleisische eigenaar Vincent Tan alle plannen.

  Joseph Allijns is al een jaar geen voorzitter meer van KV Kortrijk, na bijna 20 jaar de touwtjes in handen gehad te hebben. Toch bloedt zijn hart rood en wit als hij het gevoel krijgt dat zijn geliefde club in de problemen dreigt te komen.

   

  "Als we de toekomst van Kortrijk willen waarborgen, is een nieuw stadion echt wel noodzakelijk", zegt Allijns aan Sporza. "De heer Tan heeft jaren onderhandeld met de stad Kortrijk, over een participatie in een nieuw stadion. Finaal heeft hij afgehaakt."

   

  "Dat zou geen probleem zijn, ware het niet dat Tan er ook op tegen is dat er andere investeerders gezocht worden om een stadion te bouwen. Hij wil immers geen forse huur betalen aan derden."

   

  "De stad Kortrijk wil de zaak faciliteren, maar wordt hier voor schut gezet door de eigenaar, die alles afblokt."

   

  "Ik heb de eigenaar jaren verdedigd, omdat ik geloofde dat hij zou investeren in de club, wat uiteindelijk nooit gebeurd is. Of toch peanuts in vergelijking met andere buitenlandse investeerders in België."

   

  "Kortrijk heeft altijd overleefd dankzij zijn transferbeleid, maar ons geluk zal ooit keren en dan komen we in moeilijkheden. We staan dan ook op een kruispunt: ofwel komt er een nieuwe stadion ofwel gaan we moeilijke jaren tegemoet."

  Vincent Tan met Joseph Allijns.

  "Er is interesse om de club over te nemen, maar niet voor 15 miljoen"

  Het lijkt erop dat de liefde voor Kortrijk bekoeld is bij Vincent Tan, al wil hij de club ook niet zomaar van de hand doen. "Hij heeft de club voor 5 miljoen gekocht en vraagt nu minstens 15 miljoen", weet Allijns.

   

  "Ik ben ervan overtuigd dat er heel veel mensen uit de ruime regio geïnteresseerd zijn om de club zijn West-Vlaamse roots terug te geven. Maar niet voor dat bedrag."

   

  "Als hij de club echt niet kwijt wil en hij draagt Kortrijk een warm hart toe, dan is het nu tijd om over de brug te komen, om de club de kans te geven om een nieuw stadion te bouwen, of tenminste om dat dossier niet af te blokken."

   

  "Dat is het belangrijkste wat we de heer Tan vragen: dat hij vanuit het verre Maleisië opstaat en zegt wat hij écht wil, in plaats van de club en de stad aan het lijntje te houden."