Jonathan Sacoor reist, ondanks protest universiteit, toch af voor World Relays

  Jonathan Sacoor komt de estafetteploeg versterken voor de 4x400 meter.

  Jonathan Sacoor (21) keert toch terug naar Europa om met de Belgian Tornados deel te nemen aan het WK estafatte van volgend weekend. De Belgische 400 meter-loper gaat daarmee in tegen het advies van de universiteit van Tennessee in de Verenigde Staten.

  Jonathan Sacoor heeft gisteren een coronatest ondergaan om het vliegtuig op te stappen richting ons land. De snelle Belg keert terug uit de VS om zich bij de Belgian Tornados te voegen.

   

  Sacoor slaat daarmee de wensen van de universiteit van Tennessee in de wind. Zijn coach Ken Harnden wil niet dat zijn loper komend weekend in Polen de World Relays loopt met België.

   

  "Sacoor krijgt een beurs van de universiteit en moet dus prioriteit geven aan de wedstrijden van het Amerikaanse studentencircuit", vindt Harnden.

   

  Door toch naar België af te reizen, neemt Sacoor dus het risico om bij zijn terugkeer persona non grata te worden bij zijn universiteit.

   

  Naast Sacoor bestaat het Belgische mannenteam voor de 4x400 meter op de World Relays uit de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée en Robin Vanderbemden.