Ga naar de inhoud

Antwerp reageert verbolgen over timing van transfer Refaelov: "Dit kan niet"

Lior Refaelov tekende een contract van 2 jaar bij Anderlecht.

Bij Antwerp zijn ze allesbehalve tevreden dat de overgang van Lior Refaelov naar Anderlecht vlak voor de Champions' play-offs werd bekendgemaakt. "Deontologisch is dat niet correct", reageert stamnummer 1.

"Invloed op een eerlijke sportieve competitie"

"Vandaag werd RAFC op de hoogte gebracht van het feit dat Lior Refaelov de club zal verlaten op het einde van dit seizoen", opent Antwerp in een officiële mededeling.

"Dat Lior een correct voorstel van RAFC om zijn aflopend contract te verlengen naast zich neerlegt en een andere uitdaging verkiest, hoort bij voetbal en moeten wij aanvaarden."

 

"De voetbalwereld heeft een reglementair en juridisch kader waardoor een club kan en mag spreken met een speler die de laatste 6 maanden van zijn contract ingaat."

 

"Het deel over communicatie en timing is echter vrij in te vullen en behoort tot de sportethiek. De geruchten en lekken van de laatste weken en het uiteindelijk
officieel bevestigen van de overgang, op de vooravond van de Champions' play-offs (waarin beide clubs rechtstreekse concurrenten zijn), kunnen niet!"

 

"Deontologisch hoort het niet, het beïnvloedt het strijden met gelijke wapens en een eerlijke sportieve competitie."

De geruchten en lekken van de laatste weken en het uiteindelijk
officieel bevestigen van de overgang, op de vooravond van de Champions' play-offs waarin beide clubs rechtstreekse concurrenten zijn, kunnen niet!

Antwerp in een officiële mededeling

"RAFC betreurt dan ook deze handelswijze die onze club probeert te schaden en die het eveneens onmogelijk maakt om een correcte beslissing te nemen, noch voor de club noch voor de speler."

 

"Een discreet akkoord sluiten, de sportieve strijd aangaan en communiceren na de play-offs had gekund, maar daar werd niet voor gekozen."

 

"RAFC en Lior hebben elkaar de voorbije 3 seizoenen opnieuw op de kaart gezet en daar zijn en blijven we hem ontzettend dankbaar voor!"

 

"Voor de laatste rechte lijn van 6 wedstrijden willen we de gelederen sluiten. Dit sportief exceptioneel seizoen vraagt om een sterke eindspurt."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Manager Dudu Dahan: "We hebben correct gehandeld"

In het kamp-Refaelov vallen ze uit de lucht na het communiqué van Antwerp. "Volgens mij is er geen betere timing dan dit", reageert makelaar Dudu Dahan. "Kijk, mocht Antwerp nog niet zeker zijn van een Europees ticket dan kon ik de frustratie begrijpen. Maar dat is nu niet het geval. Ik kan alleen maar positief zijn op de manier waarop alles gelopen is."

 

Duidelijkheid of Refaelov nu naar de B-kern van Antwerp moet, is er volgens Dahan nog niet. "Maar of Lior nu in de A-kern zit of niet: hij zal altijd op en top prof blijven. Tot de laatste dag waarop hij voor Antwerp speelt. De club heeft hem veel gegeven, en omgekeerd was dat eveneens het geval. Ik ben er zeker van dat de fans daar ook zo over denken."