Alejandro Valverde: "Voor de sprint keek iedereen naar mij"

  Alejandro Valverde (l) bestudeert zijn vluchtgezellen op weg naar Luik.

  Alejandro Valverde leek de jaren te kunnen terugdraaien gisteren in Luik-Bastenaken-Luik, maar in de sprint maakte hij de verkeerde keuzes. "Toch ben ik tevreden, want ik heb meegedaan voor de zege", zegt de Spanjaard.

  Alejandro Valverde leek even een wielersprookje te kunnen schrijven op zijn 41e verjaardag. De Spaanse veteraan kon met een vijfde overwinning in Luik het record van Eddy Merckx evenaren, maar hij liet zich ringeloren in de sprint.

   

  Op papier had Valverde winstkansen toen hij met Pogacar, Alaphilippe, Gaudu en Woods naar de finish reed, maar hij liet zich eerst de koppositie opdringen en ging de sprint ook nog een keer van veel te ver (270 meter) aan.

   

  "Voor de sprint keek iedereen naar mij en kreeg ik alle verantwoordelijkheid op mijn schouders. Ik probeerde zo lang mogelijk vol te houden vanaf de kop." Dat lukte niet en Valverde moest tevreden zijn met de vierde plaats.

   

  "Natuurlijk had ik liever op het podium gestaan en winnen zou nog veel mooier geweest zijn, maar ik ben tevreden met mijn koers. Ik heb tot op het einde meegedaan voor de zege en ik ben dus gelukkig."

  Valverde staat vier keer op de erelijst van Luik-Bastenaken-Luik. In 2006 won hij enkele dagen voor zijn 26e verjaardag voor de eerste keer in Luik, hij klopte toen Paolo Bettini en Damiano Cunego in de sprint. Tadej Pogacar was toen 7 jaar oud. Valverde won ook nog in 2008, 2015 en 2017.

  Bekijk de ontknoping van Luik-Bastenaken-Luik:

  Lees ook: