Benoot (7e): "Mijn beste dag sinds Parijs-Nice, nu ga ik in de tuin werken"

Benoot werd de beste Belg in Luik.

Tiesj Benoot heeft zijn voorjaar afgesloten met een 7e plaats in Luik-Bastenaken-Luik. De renner van Team DSM was daarmee de beste Belg. Ook onderweg gaven onze landgenoten de wedstrijd mee kleur. "Het was een mooie dag en toen kwamen de krampen", vertelde Loïc Vliegen.

Benoot: "Dit is een stap vooruit, nu een weekje in tuin werken"

"Ik ben heel tevreden met deze uitslag. Het is vooral mooi voor mij om dit voorjaar met een goed gevoel af te sluiten", zei Benoot na de finish. "Na Parijs-Nice werd ik ziek. Daarna ben ik wel elke week beter geworden en vandaag was mijn beste dag sinds Parijs-Nice. Het is goed om zo de rustperiode in te gaan."

 

"Ik dacht even dat ik mee over de Roche aux Faucons zou raken, maar het was net niet. Mijn benen ontploften op 200 meter van de top." Benoot beleefde de sprint om de zege wel van heel dichtbij. "Uiteindelijk kwamen we nog bijna terug inderdaad. Ik zag ze rijden in de laatste rechte lijn. Het was een beetje pokeren op het einde."

 

 "Dit is een stap vooruit tegenover de voorbije weken. 7e is niet de uitslag waar ik voor train, maar als je ziet tussen welke namen ik sta, sta ik wel op mijn plaats. Nu ga ik een weekje in de tuin werken en dan met de ploeg op stage naar Sierra Nevada."

Vliegen: "Was een heel mooie dag, en toen kwamen de krampen"

Loïc Vliegen (Intermarché-Wanty Gobert) kleurde de wedstrijd met een lange aanval. "En toen kwamen de krampen. Dat was niet makkelijk. Het was een heel zware koers en ik heb bijna de hele dag voorop gereden."

 

"Mijn vorm was niet top, maar ik wou iets doen en dus was op kop rijden de beste optie. Het was een heel mooie dag voor mij, maar volgend jaar kom ik met andere doelen naar hier."

 

"Ik voelde de krampen wel komen na 230 kilometer in de aanval. Ik heb er wat op geduwd en na enkele minuten was het weg. Zo kon ik nog mee met de groep. Dan heb ik Quinten Hermans nog geholpen, maar daarna was mijn dag voorbij."

Vansevenant: "Nu heb ik even rust nodig"

Mauri Vansevenant is een van de revelaties van de Ardense klassiekers. "Op een bepaald moment had ik geen overzicht meer. Ik zat vooraan, maar ik wist niet wat er achter mij gebeurde."

 

"Het was de bedoeling om Alaphilippe zo goed mogelijk af te zetten voor de Roche aux Faucons. Ik denk dat dat redelijk goed gelukt is."

 

 "Ik denk dat Alaphilippe zeker goed genoeg was. Hij moest ook niet altijd meespringen, dat zou te veel energie kosten. Wij moesten anticiperen."

 

"Nu ga ik even rusten, dat is nodig. Ik heb al veel wedstrijden gereden en ben altijd tot het uiterste gegaan. Daarna werk ik weer toe naar de zomer. Hopelijk wordt het een beetje warmer."

Hermans: "Dit is toch iets anders dan de Waalse Pijl"

"Ik heb heel pijnlijke benen", zei Quinten Hermans na afloop. "Vandaag was het toch iets anders. Ik moest alle zeilen bijzetten op La Redoute en het liep toch wat leeg. De korte klimmetjes van de Waalse Pijl liggen me toch beter."

 

"Ik had geen overschot en als je dan de Roche aux Faucons nog moet passeren en je bent al "naar de klote" dan weet je dat het niet goed is. Daar zou je nog wat over moeten hebben. Ik had niet verwacht dat ik met de grote kanonnen mee zou kunnen, maar ik had toch gehoopt op het groepje daarachter. Maar ik kon niet volgen."

 

Smaakt dit naar meer? "Zeker. Ik vind de eendagskoersen wel fijn. Hoewel, vandaag was het wat saai in het begin. Nu moet ik nog wat herstellen richting de Giro. Daar wil ik etappes uitkiezen. Het is mijn eerste grote ronde."