Oei! Kampioen Ogier botst op weg naar de start en rijdt bijna agent overhoop

  Ogier wou een afrit nemen op de gewone baan, maar daar was een auto hem net aan het inhalen.

  Het is voor rallyrijders niet alleen flink uit de doppen kijken op het wedstrijdparcours. Ook op de openbare weg van en naar de start kan het misgaan. Dat ondervond Sébastien Ogier. De Fransman was met zijn Toyota op weg naar de eerste rit toen hij botste met een lokaal voertuig.

  Ogier is met het kruim van de rallywereld aan de slag in Kroatië, waar de 3e rally van het WK op het programma staat. 

   

  Vanochtend was Ogier op weg naar de start en reed hij op de gewone weg, een vrij grote, toen hij de afrit wou nemen.

   

  Ogier week af van het 2e rijvak naar rechts, maar op het 1e rijvak was ondertussen een auto aan het inhalen. Een botsing kon niet meer vermeden worden. De rechterachterkant van de rallyauto werd stevig geraakt. 

   

  De politie kwam ter plaatse, maar daar had Ogier niet erg veel zin in. De Fransman negeerde een agent die hem wilde tegenhouden en reed weg. Ogier kwam zo toch nog aan de start van de slotdag in Kroatië.

   

  Hij begon daarin als leider, gaf de koppostie even uit handen, maar sloeg in de slotrit alsnog toe: hij won de rally én is de nieuwe WK-leider.

  Het ongeluk:

  Ogier meet de schade op:

  Ogier rijdt bijna een agent overhoop:

  7.000 euro boete en voorwaardelijke schorsing

  Voor het incident krijgt Sébastien Ogier een boete van 5.000 euro en een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd. Daarbovenop komt een boete van 2.000 euro, omdat hij ook een rood verkeerslicht had genegeerd.

   

  Ogier verontschuldigde zich achteraf en beloofde contact op te nemen met de politieagent en de bestuurder van de andere auto. Hij wil zijn excuses aanbieden.