Van den Brom na bekertriomf: "Doodzonde dat er geen supporters bij zijn"

  John van den Brom

  Genk-coach John van den Brom kon zondagavond eindelijk eens lachen na een bekerfinale. Na 4 verloren finales was het eindelijk prijs voor de Nederlander. "Nu weet ik ook wat het betekent om een beker te winnen", lacht hij.

  "Ik heb dit hele bekeravontuur intens beleefd", vertelde John van den Brom na de bekerfinale. "We hebben samen een mooi traject beleefd met elkaar, vanaf de eerste wedstrijd in Sint-Truiden tot hier. Daarvoor zijn we nu beloond."

   

  "Ik had nog nooit een beker gewonnen. Dit was mijn 5e bekerfinale. Ik weet nu dus wat het betekent als je echt een beker wint. Het is doodzonde dat er geen supporters bij zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Wij gaan zeker nog feest vieren met onze fans."

   

  Over de wedstrijd op zich was Van den Brom niet geheel tevreden. "De 1e helft speelden we niet goed, na de rust waren we veel beter. Het werd nog spannend op het einde, maar daarin hebben we ook getoond dat we een stapje verder zijn. De match tegen Antwerp heeft ons daarbij geholpen."

   

  "Dit is absoluut een boost", besluit Van den Brom, die nu met Genk het vizier kan richten op de Champions' play-offs.

  Leye: "Mijn spelers hebben er alles aan gedaan"

  "Een finale verliezen is nooit prettig", sprak Standard-trainer Mbaye Leye na de verloren bekerfinale. "Maar ik ben wel trots op mijn spelers, die er alles aan gedaan hebben."

   

  "Helaas stonden we vanavond tegenover een sterke tegenstander, met veel offensieve kwaliteiten. Ito en Bongonda hadden een goeie dag. Soms kun je verliezen, ook al doe je alles wat je kunt. Dat was vandaag jammer genoeg het geval."

   

  "Voor de play-offs verandert dit niet veel voor ons. Dit moet ons juist nog meer moed geven om Play-off II aan te vatten."

  Lees ook: