VIDEO: Stoffel Vandoorne wordt eruit getikt in Valencia

  Stoffel Vandoorne in zijn Mercedes-EQ.

  De tweede e-prix op het circuit van Valencia (Spa) is geen succes geworden voor Stoffel Vandoorne. Na zijn 3e plaats van gisteren haalde hij nu de finish niet. Vandoorne botste met de Nissan van de Zwitser Buemi en moest  opgeven. In de WK-stand blijft de Belgische Mercedes-rijder wel 2e.

  Stoffel Vandoorne moest vanaf de 17e positie beginnen aan de 6e race van het seizoen. In de kwalificaties racete hij in natte omstandigheden. Een nadeel, want daarna droogde het circuit op voor de concurrentie.

   

  Hoe dan ook, Vandoorne reed net als gisteren opnieuw een puike inhaalrace. Na de 2e activering van de aanvalsmodus reed hij als 9e in de punten.

   

  Daar kwam abrupt een einde aan na een duel met de Nissan van ex-F1-rijder Sébastien Buemi. Vandoorne wilde door een gaatje glippen, maar dat vond de Zwitser geen goed idee.

   

  Het gevolg: de Mercedes van Vandoorne belandde in de bandenmuur en had te veel schade opgelopen om de finish nog te halen.

  Zege voor rookie Dennis, Vandoorne blijft 2e in WK

  De overwinning ging naar de Engelse rookie Jake Dennis. De BMW-coureur reed van start tot finish aan de leiding op het Spaanse racecircuit. Hij won voor de Belgische Duitser André Lotterer (Porsche) en de Brit Alex Lynn (Mahindra).

   

  In het klassement blijft Vandoornes ploegmaat Nyck de Vries leider met 57 punten. Na zijn zege van gisteren finishte de Nederlander vandaag als 16e. Vandoorne blijft nummer 2 in het WK met 48 punten.

   

  Over twee weken racen de Formule E-coureurs in de straten van Monte Carlo in Monaco. Volgende week maakt Vandoorne een uitstapje naar de 6 Uur van Spa.