EK turnen: bewonder de Nagornyj en monster de rivale van Nina Derwael

  Nikita Nagornyj is een van de sterren op het Europees kampioenschap artistieke gymnastiek.

  Op het Europees kampioenschap turnen in Bazel (Zwi) heeft de Rus Nikita Nagornyj na de meerkamp ook de vloercompetitie gewonnen. Aan de brug met ongelijke leggers ging het goud naar zijn landgenote Angelina Melnikova. Het niveau van wereldkampioene Nina Derwael haalde ze nog niet.

  De Europese titels van vandaag:

  Vloer: Nikita Nagornyj (Rus)

  Nikita Nagornyj blonk uit met zijn specialiteit: een 3-voudige, achterwaartse en gehoekte salto. De naam van de sprong? De Nagornyj!

  Paard met bogen: Artoer Davtjan (Arm)

  Artoer Davtjan kreeg net als Nikita Nagornyj 14,266 punten. De Armeniër won de wedstrijd, omdat zijn uitvoering een hogere waardering kreeg.

  Ringen: Eleftherios Petrounias (Gri)

  Eleftherios Petrounias is de nummer 1 aan de ringen. De 30-jarige Griek pakte zijn 5e Europese titel aan het toestel. Daarnaast heeft hij ook olympisch goud en 3 WK-titels op z'n palmares staan.

  Brug met ongelijke leggers: Angelina Melnikova (Rus)

  Angelina Melnikova (20) maakte haar misser van gisteren in de meerkamp goed met goud aan de brug. De Russische topper kreeg 14,500 punten voor haar prestatie.

   

  Ter vergelijking: twee jaar geleden kroonde Nina Derwael zich tot wereldkampioene met 15,233 punten. De favoriete voor de olympische titel is er dit weekend niet bij wegens een lichte blessure.

  Sprong: Giulia Steingruber (Zwi)

  In de sprongfinale was niemand opgewassen tegen Giulia Steingruber. De 27-jarige Zwitserse kampte de laatste jaren met blessures, maar liet zien dat ze nog altijd op topniveau kan meedraaien.