NBA: Brooklyn neemt leiding in het Oosten, Curry maakt furore in het Westen

  Stephen Curry ging gisterenavond opnieuw boven de 30 punten.

  De NBA draaide gisterenavond weer op volle toeren. In de Eastern Conference wipten de Brooklyn Nets over de Philadelphia 76ers naar de eerste plaats. In de Western Conference gidste Stephen Curry zijn Warriors richting een spektakelstukje tegen Denver.

  Brooklyn (even) boven in het Oosten?

  De Brooklyn Nets sprongen gisteren over Philadelphia naar de leiding in de Eastern Conference. De Nets domineerden in eigen huis tegen de Celtics. 

   

  Brooklyn mag het nummer 11, Kyrie Irving, daarvoor bedanken. De sterspeler greep met 15 punten, 11 assists en 9 rebounds, maar nipt naast een triple double, 

   

  Ook Joe Harris was op de afspraak. Hij mocht de topschutterskroon opzetten met 20 punten. Het duo Irving/Harris deed zo even de blessurezorgen rond Kevin Durant (dij) en James Harden (hamstring) vergeten.

   

  Dichtste belager Philadelphia kan vandaag wel weer naar de 1e plaats wippen tegen Milwaukee. Het heeft bovendien een match minder achter de kiezen.

   

  Aan de overzijde volstonden 38 punten van Jayson Tatum niet om de Celtics voor de 28e nederlaag van het seizoen te behoeden. Na hun nederlaag bezetten de Celtics de zesde plaats in de Eastern Conference.

  Stephen Curry gaat opnieuw boven de 30 punten

  In de Western Conference haalden de Golden State Warriors (9e) nog eens flink uit tegen de Denver Nuggets(118-97). Bij de Warriors liet de herstelde Stephen Curry 32 punten en 8 rebounds optekenen.

   

  In zijn laatste 13 wedstrijden kwam Curry 12 keer uit boven de 30 punten. Alleen tegen de Wizards lukte dat niet vorige week, maar gisterenavond pikte hij die draad weer feilloos op.

   

  De Nuggets blijven vierde in het Westen, met drie overwinningen meer dan de Lakers (5e), ​​maar nu wel vijf overwinningen minder dan de Clippers die hun duel tegen Houston met 109-104 afsloten.

  Uitslagen van vrijdagnacht:

  Miami Heat 103

  Atlanta Hawks118

   

  Boston Celtics 104

  Brooklyn Nets 109

   

  Cleveland Cavaliers 102

  Charlotte Hornets 108

   

  LA Clippers 109

  Houston Rockets 104

   

  Washington Wizards 129

  Oklahoma City Thunder 109

   

  Memphis Grizzlies 130

  Portland Trail Blazers 128

   

  Denver Nuggets 97

  Golden State Warriors 118

  De stand in de NBA:

  NBA