Wathelet wint openingsproef op Grand Slam in Den Bosch, Guéry tweede

  Wathelet (archieffoto) sprong naar de zege in de openingsproef op de Grand Slam van Den Bosch.

  De Belgische springruiters hebben de herstart van de Europese competitie, na de pauze door het paardenvirus, niet gemist. Grégory Wathelet won de openingsproef van de vijfsterrenjumping in het Nederlandse 's Hertogenbosh, een van de vier Grand Slams, voor Jérome Guéry.

  Met de 10-jarige hengst Faut-Il was de 40-jarige Wathelet in de tweede fase tien honderdsten sneller dan landgenoot Jérôme Guéry met Tango. De Nederlander Johnny Pals werd met Exentriek op veertien honderdsten derde.

   

  Zesentwintig combinaties bleven twee ronden foutloos. Daarbij ook Niels Bruynseels met Luca, elfde op 1.13, Jos Verlooy met Luciano, dertiende op 2.45, en Pieter Devos met Nikias, twintigste op 5.31.     

   

  In de tweede proef van de dag vielen de Belgen net naast het podium. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli won die met Golia, voor de Fransman Simon Delestre met Chesall Zimequest en de Nederlandse Kim Emmen met Glory. 

   

  Pieter Devos werd met Kadafi beste Belg en vierde, Jos Verlooy werd met Fabregas vijfde. Jérôme Guéry werd met Quel Homme achttiende en Gregory Wathelet met Nevados negentiende, maar beide ruiters bleven wel twee ronden foutloos.